En Sıcak Konular

ŞAHİN: CEZAEVİNDE CİNSEL İLİŞKİ KONUSUNDA GÜNDEMİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK.

8 Aralık 2008 11:48 tsi
ŞAHİN: CEZAEVİNDE CİNSEL İLİŞKİ KONUSUNDA GÜNDEMİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevinde cinsel ilişkide bulunmak için TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na bulunulan müracaatla ilgili, ''Adalet Bakanlığı olarak bizim gündemimizde bu doğrultuda herhangi bir değişiklik düşüncesi yok"dedi.

ANTALYA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevinde cinsel ilişkide bulunmak için TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na bulunulan müracaatla ilgili, ''Adalet Bakanlığı olarak bizim gündemimizde bu doğrultuda herhangi bir değişiklik düşüncesi yok. Ama ben bu tür talepleri ve istekleri anlayışla karşılıyorum'' dedi.
     Kurban Bayramı dolayısıyla Antalya'da bulunan Bakan Şahin, kendisine TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gelen cezaevinde cinsel ilişki isteğine yönelik soru yönelten gazetecilere, ''Çocuklar bu mübarek günde böyle bir soru olur mu'' diye espri yaptı.
     Zaman zaman Bakanlığa bu tür başvuruların geldiğini belirten Şahin, ''Cezaevindeki hükümlüler taleplerini bize yazılı olarak ifade eder. TBMM İnsan Hakları Komisyonuna da buna benzer müracaatlar oluyor. Komisyon Başkanı Zafer Üskül de ilgisi nedeniyle bu tür talepleri Bakanlığımıza göndermiş öğrendiğim kadarıyla. Henüz inceleme imkanı bulamadım'' dedi.
     ''Her talep bizim için saygı değerdir'' diyen Bakan Şahin, şöyle devam etti:
     ''Ancak Adalet Bakanlığı olarak bizim gündemimizde bu doğrultuda herhangi bir değişiklik düşüncesi yok. Ama ben bu tür talepleri ve istekleri anlayışla karşılıyorum. Gelecekle ilgili bu konuda bir düzenleme yapılabilir mi diye soracak olursanız, ifade ettiğim gibi, gündemimizde şu an itibariyle böyle bir konu yok.''
     Şahin, bir gazetecinin, ''Avrupa ülkelerinde bu uygulamanın örneği var mı'' şeklindeki sorusuna, Komisyon Başkanı Zafer Üskül'ün kendilerine gönderdiği yazıda Avrupa'dan örnekler verdiğini anlattı.
     Bakan Şahin, ''Bazı Avrupa ülkelerinde buna benzer düzenleme ve uygulamalar Türkiye'de olacak mı, olmayacak mı sorusuna şu an itibariyle yanıt verebilecek durumda değilim. Bakanlığımızın gündeminde yok. Bu konuyla ilgili ben tek başına karar verecek noktada değilim'' diye konuştu.
     Şahin, bir gazetecinin, terör örgütü ele başının böyle bir talebi olması halinde Adalet Bakanlığının tavrının ne olacağı yönündeki sorusu üzerine de, ''Bir defa böyle bir talepte bulunması mümkün değil. Kendisi bekar'' dedi.

Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs