En Sıcak Konular

MEHMETÇİK BAYRAMA GÖZÜ UFUKTA GİRDİ

8 Aralık 2008 12:38 tsi
MEHMETÇİK BAYRAMA GÖZÜ UFUKTA GİRDİ Türkiye, Kurban Bayramı'nın birinci gününü huzur içinde kutlarken, sınırda görev yapan Mehmetçik de bayrama eli tetikte, gözü ufukta girdi.

ŞIRNAK - Türkiye, Kurban Bayramı'nın birinci gününü huzur içinde kutlarken, sınırda görev yapan Mehmetçik de bayrama eli tetikte, gözü ufukta girdi.

23. JANDARMA SINIR TÜMEN KOMUTANLIĞINDA BAYRAMLAŞMA

     23. Jandarma Tümen Komutanlığında bayramlaşma töreni düzenlendi.
     Törene, Genelkurmay Başkanlığının Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sınır birliklerine düzenlediği geziyi izleyen basın mensupları da katıldı.
     Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, törende karargah, özel kuvvetler, özel harekat, jandarma ve diğer birlik personelinin Kurban Bayramı'nı kutladı.
     Tümgeneral Bekiroğlu, törende yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, görev başında müstesna bir şekilde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tümgeneral Bekiroğlu, şöyle konuştu:
     ''Yüce milletimizin sağladığı büyük destekle görevlerimizin başında olduğumuz müddetçe milletimizin bayramlarını huzur ve güven içinde kutladığını bilmemiz, bizim için en büyük güç ve motivasyon kaynağıdır.
     Kalpleri yüksek vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu olarak Türkiye-Irak sınırındaki karakollarda, üs bölgelerinde ve operasyon alanlarında bayram gününde de ailelerinden uzakta görevleri başında bulunan generalinden erine kadar tüm tümen personeli, yüce milletimizin bizlere duyduğu güvene layık olabilmek için, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birlik, beraberliğine kasteden bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmeye yönelik görevlerini, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında yüksek disiplin, üstün vazife anlayışı, yüksek moral ve motivasyon, büyük bir heyecan, azim, karar, inanç ve fedakarlıkla yerine getirmenin gururunu taşımakta, görevleri başında Kurban Bayramı'nı kutlamanın büyük onurunu yaşamaktadır.''

MEHMETÇİK BAYRAMA GÖZÜ UFUKTA GİRDİ

     Türkiye, Kurban Bayramı'nın birinci gününü huzur içinde kutlarken, sınırda görev yapan Mehmetçik de bayrama eli tetikte, gözü ufukta girdi.
     Genelkurmay Başkanlığının sınır birliklerine düzenlediği basın turu kapsamında, Irak sınırının sıfır noktasındaki Beyaztepe Üs Bölgesi ile Gürvil Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı ziyaret edildi.
     23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Beyaztepe Üs Bölgesi'nin, Şırnak'ın 60. kilometre güneydoğusunda yer aldığını, bölgenin güneyinde Irak'ın Kato dağları ile terör örgütünün Haftanin kampının bulunduğunu belirtti.
     Tümgeneral Bekiroğlu, ''Birliğimiz hava şartları ne olursa olsun görevlerini sürdürmeye, sınırımızda güvenliği sağlamaya devam etmektedir. Buradaki coğrafi zorluklar vazifemizi engellememektedir. 'Her şey vatan için' diyen Mehmetçik, her zorluğun üstesinden gelmektedir'' diye konuştu.
     Üssün güneyindeki vadinin teröristlerin Türkiye'ye yaklaşma istikameti olduğunu, bölgenin 24 saat gözetlendiğini ifade eden Tümgeneral Bekiroğlu, bölgede zaman zaman terörist görüntüsü alındığını, ancak TSK'nın buradaki varlığıyla caydırıcılığın sağlandığını anlattı. Tümgeneral Bekiroğlu, dün gece burada nöbet tutan askerlerin eksi 8 derecede görev yaptıklarını belirterek, personelin soğuk iklim kıyafetleri sayesinde problem yaşamadıklarını ifade etti.
     Daha sonra Üs Komutanı Jandarma Üsteğmen Talip Sevim, Tümgenerel Bekiroğlu'na hudut tekmili verdi.
     Üste görev yapan askerlerin bayramını kutlayan Tümgenerel Bekiroğlu, ''Bugün dinimizin kutsal günlerinden Kurban Bayramı'nı sınır hattında ailenizden uzak kutluyorsunuz. Bu onurlu görevi ifa etmenin kıvancı içinde olduğunuzu biliyorum. Sizin bu zor koşullarda yaptığınız görevle milletimiz huzur içinde bayram yapıyor. Bu bakımdan sizi kutluyorum. Bayram gününde ülkemizin sınırını koruyarak böyle şanlı bir görevi ifa etmenin gururu içerisindesiniz'' dedi.
     Tümgeneral Bekiroğlu, daha sonra üste görev yapan asker ve korucuları tek tek yanaklarından öperek, bayramlarını kutladı.
     Irak sınırındaki birliklerde kadın askerler de görev yapıyor. Basın mensuplarının taşındığı helikopterlerden birinde üsteğmen Hülya Ercan görev alırken, Tümen Karargahı'nda da Tabip Yüzbaşı Nihal Eryılmaz Mehmetçiğin sağlık sorunlarıyla ilgileniyor. Bayramı burada geçirmenin zannedildiği kadar kötü olmadığını söyleyen Eryılmaz, ''Arkadaşlarım ve komutanlarım destek oluyor. Ailemi özlüyorum ama sonraki bayramlarda bilikte oluruz'' diye konuştu.



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,404 µs