En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI

7 Aralık 2008 12:57 tsi
CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin geldiği seviyeyi milletin itinayla koruduğu kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin bir eseri olarak gördüğünü belirtti.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin geldiği seviyeyi milletin itinayla koruduğu kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin bir eseri olarak gördüğünü belirtti.
     Türkiye'nin farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisi olduğuna işaret eden Gül, Türkiye'de yaşayan herkesin, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortak olduğunu vurguladı.
     Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şöyle dedi:
     "Türkiye farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisidir. Bu ülkede yaşayan herkes, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortaktır.
     Bayram vesilesiyle, herkesin birbirini sevmesinin ve anlamasının, değerlerine saygı göstermesinin önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Ülkemize sahip çıkmak, en önemli sorumluluğumuzdur. Türkiye'nin geleceği için ön yargılardan kurtularak, toplumumuzu birleştiren unsurların, müşterek noktalarımızın öne çıkarılması gerekmektedir.
     Bayramlar esasen, toplumsal barışı güçlendiren, insanların kaynaşması ve kucaklaşması ve diğer insanları sevindirmesi için vesile teşkil eden müstesna günlerdir. Bununla birlikte bayramlar, sosyal dayanışmayı artıran bir geleneğe de sahiptir. Vatandaşlarımızın bayram günlerinin ruhuna uygun şekilde hareket ederek, yardımlaşma ve dayanışma duygularını bir gönül seferberliğine dönüştüreceklerine inancım tamdır.
     Bu vesileyle, şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerine yalnız olmadıklarının hissettirilmesinin de, önemli bir görevimiz olduğunu hatırlatmak isterim."
     Bayramlarda, artan tatil süresinin de etkisiyle trafikte büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Gül, bazen küçük bir dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarının aile ve toplum hayatında yarattığı yıkımı herkesin yakından gördüğünü ve yaşadığını belirtti. Gül, mesajını şöyle tamamladı:
     "Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkesi, trafik kurallarına uymaya, daha dikkatli davranmaya ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çağırıyorum.
     Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını sevinç içinde, hoşgörü ve barış ortamı içinde kutlamasını diliyorum."

Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs