En Sıcak Konular

BARDAKOĞLU:KURBANA EZİYET EDİLİRSE HERKES SORUMLU

7 Aralık 2008 10:21 tsi
BARDAKOĞLU:KURBANA EZİYET EDİLİRSE HERKES SORUMLU Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Bardakoğlu,Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kurban Bayramı'nın anlamını, önemini ve öğretisini dile getirdi.

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, kurban kesimi sırasında kurbanlıklara eziyet edilmemesi, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulması, bunun için gerekli mekanların ve teknolojinin devreye sokulmasından kurban kesecek ve kestirecek vatandaşlar ile ilgili birimlerin ayrı ayrı sorumlu olduğuna işaret etti.
     Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Bardakoğlu, Kurban Bayramı'nın anlam, önem ve öğretisini şöyle dile getirdi:
     "Kurban Bayramı, bizlere elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın, dindarlık bilinç ve duyarlılığımızın Allah'a ulaşacağını öğretir. Bu bayramda, birey olarak Allah'a karşı olan sorumlulukları yerine getirirken, diğer insanların üzerimizde haklarının olduğunu da fark ederiz. Toplum halinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, bekamız için aile bağlarımızın ne kadar önemli olduğunu derinden hissederiz bayram günlerinde."
     Bardakoğlu, kurban ibadetinin hikmetinin, kan akıtmakla değil, kurban etlerinin dünyanın diğer ucunda bile olsa ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla gerçekleşeceğinin gözönünde tutulmasını istediği mesajını şöyle tamamladı:
     "Modern hayatın koşuşturması içinde yalnızlaşan, hatta makineleşen bizlere, bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanı başımızdaki insanları fark etme imkanı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve verme duygumuzu geliştiren, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren nice bayramlara milletçe sağlık ve esenlik içinde çıkmamız dileğimle milletimizin, yurt dışında yaşayan soydaş ve din kardeşlerimin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan herkes için huzur, barış ve esenlik niyaz ediyorum."


Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,582 µs