En Sıcak Konular

CANSUYU KREDİ DESTEĞİ 2 KATINA ÇIKARILACAK

6 Aralık 2008 19:22 tsi
CANSUYU KREDİ DESTEĞİ 2 KATINA ÇIKARILACAK Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sıfır faizli cansuyu kredi desteğinin, yoğun ilgi nedeniyle yıl sonuna kadar 2 katına çıkarılarak, 700 milyon YTL'ye ulaşacağını bildirdi.

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sıfır faizli cansuyu kredi desteğinin, yoğun ilgi nedeniyle yıl sonuna kadar 2 katına çıkarılarak, 700 milyon YTL'ye ulaşacağını bildirdi.
Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Kasım 2008'de başlayan ve 2 Aralık 2008'de sona eren 350 milyon YTL'lik sıfır faizli cansuyu kredi desteğine yoğun başvuru geldiğini belirterek, 10 bin 999 işletmenin 551 milyon YTL kredi talebinde bulunduğunu belirtti.
KOSGEB'in bütçe imkanlarıyla, 26 Kasım'da başlatılan 350 milyon YTL'lik desteğe yapılan 551 milyon YTL'lik başvurunun tamamının karşılanacağını ifade eden Çağlayan, ''17 Aralık 2008 Çarşamba günü başlayacak ve 19 Aralık 2008 Cuma günü sona erecek Sıfır Faizli 2. Cansuyu Kredi Desteği programıyla da 150 milyon YTL'lik yeni kredi hacmi KOBİ'lere ve imalatçı esnaf sanatkara kullandırılacak.
Böylelikle 26 Kasım'da başlatılan 350 milyon YTL'lik sıfır faizli Cansuyu Kredi Desteği 2 katına çıkarılarak, yıl sonuna kadar 700 milyon YTL'lik kredi, KOBİ'lere ve imalatçı esnaf sanatkara kullandırılacak'' dedi.
Destek kapsamında, 1 ile 9 arasında çalışanı olan KOBİ'ler ile imalatçı esnaf ve sanatkarın 25 bin YTL'ye, kadın imalatçı esnaf ve sanatkarların ise uygulanan pozitif ayrımcılıkla 30 bin YTL'ye kadar kredi alabileceklerini bildiren Bakan Çağlayan, 9'dan fazla çalışanı olan KOBİ'lerin 25 bin YTL'lik kredi tabanının üzerine çalışan başına 2 bin YTL ek kredi kullanabileceklerini, programın üst limitinin yine 100 bin YTL olacağını belirtti.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,527 µs