En Sıcak Konular

TMO'DAN BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİCİLERE 314,4 MİLYON YTL ÖDEME

6 Aralık 2008 14:00 tsi
TMO'DAN BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİCİLERE 314,4 MİLYON YTL ÖDEME Kaynak sıkıntısı nedeniyle ürün bedeli ödemelerini bir süredir gecikmeli olarak yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bayram öncesi, mısır ve fındık üreticilerine 314,4 milyon YTL tutarında ödeme yapma imkanına kavuştu.

ANKARA - Kaynak sıkıntısı nedeniyle ürün bedeli ödemelerini bir süredir gecikmeli olarak yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bayram öncesi, mısır ve fındık üreticilerine 314,4 milyon YTL tutarında ödeme yapma imkanına kavuştu.
     TMO'dan verilen bilgiye göre, 41 bin üreticiye ürün bedeli olarak yapılan ödeme, dün itibariyle banka hesaplarına geçti. Ödemeler için, bankalar, ödemenin yoğun olduğu yerlerdeki şubelerini bugün açık tutuyor.
     Verilen bilgiye göre, 314,4 milyon YTL'lik paranın 251,6 milyon YTL'si fındık üreticilerine, 62,8 milyon YTL'si mısır üreticilerine ödendi. TMO, 2008-2009 alım döneminde, 5 Aralık itibariyle fındık üreticilerinden toplam 193,3 bin ton ürün alırken, toplam 539 milyon YTL ürün bedeli ödedi.
     Mısır üreticilerinden 734,7 bin ton ürün alan TMO, vadesi gelen ürünler için 225 milyon YTL ödeme yaptı. Mısırda, üreticilere ödenmeyen vadesi geçmiş borç bulunmuyor.
     Üreticiler, hesaplarına yatırılan paraları, banka kartlarıyla istedikleri zaman çekebilecekleri gibi, ödemelerinin büyük bölümünü yapan kamu bankaları ve bazı özel bankalar, yoğun ödeme yapılan şubelerini cumartesi günü açık tutacak.
     Verilen bilgiye göre, çeltik, fındık ve mısır alımı yapan TMO'nun bugüne kadar üreticilere yaptığı ödeme 786,6 milyon YTL'ye ulaştı.

Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs