En Sıcak Konular

TUNCAY GÜNEY MİT'TEN SORULACAK

6 Aralık 2008 07:49 tsi
TUNCAY GÜNEY MİT'TEN SORULACAK ''Ergenekon'' davasına bakan Mahkeme,MİT Müsteşarlığından,Tuncay Güney'in,ne zaman,hangi konumda,bu kurumda çalıştığının sorulmasına karar verdi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' davasına bakan Mahkeme Heyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığına yazı yazılarak, Tuncay Güney'in hangi konumda ve zaman diliminde bu kurumda çalıştığının sorulmasına karar verdi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda 25'incisi yapılan duruşmanın ardından, mahkemece alınan ara kararları açıkladı.
     Heyet, ara kararında, MİT Müsteşarlığına, ilgili evrak ve eki belgelerinin de gönderilerek, bu belgeye dayanak yapılan bilgi ve dokümanların ne şekilde bir değerlendirmeye alındığının, bunların üzerinde nasıl bir çalışma yapılarak bahse konu yazı ve şemaların düzenlendiğinin bu kurumdan sorulmasına karar verdi.
     Devlet sırrı niteliğinde olmadığı açık olan bu belgenin her ne kadar düzenlendiği tarihte, üzerine ''çok gizli'' kaşesi vurulmuş ise de halen gönderildiği makamlar ve aradan geçen süre dikkate alındığında gizlilik niteliği taşıyıp taşımadığının en kısa sürede mahkemeye bildirilmesi için MİT'e yazı yazılmasını hükme bağlayan Heyet, yazı cevabı geldikten sonra bazı sanık ve avukatlarının bu belgelerin açıklanması konusundaki taleplerinin karara bağlanmasına hükmetti.
     Mahkeme Heyeti, yine MİT Müsteşarlığına yazı yazılarak, Tuncay Güney'in MİT Müsteşarlığında hangi konumda, hangi zaman dilimlerinde çalıştığının sorulmasını kararlaştırdı.
     Tutuklu sanık Erkut Ersoy'un dava dosyasında geçen tüm telefonlarının saptanarak, 2006'dan itibaren Düzce'den çıkıp çıkmadığının tespiti açısından, Düzce ili dışındaki sinyal veren baz istasyonlarının tarihleri itibari ile tespit edilmesine karar veren Heyet, sanıklardan Mahmut Öztürk'ün emekli asker, el konulan silahının ruhsatlı, iddianamede de bu silahla ilgili herhangi bir eyleme yer verilmemiş olması dikkate alınarak, söz konusu silahın kendisine iadesini hükme bağladı.

Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,568 µs