En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI GÜL: ''TOPLANTIDAN MEMNUNİYETLE AYRILIYORUZ''

5 Aralık 2008 20:14 tsi
CUMHURBAŞKANI GÜL: ''TOPLANTIDAN MEMNUNİYETLE AYRILIYORUZ'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi'nde, geçen hafta Hindistan'ın Mumbai kentinde gerçekleşen terör olayının şiddetle kınandığını bildirdi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi'nde, geçen hafta Hindistan'ın Mumbai kentinde gerçekleşen terör olayının şiddetle kınandığını bildirdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin ardından Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile ortak basın toplantısı düzenledi.
     Gül, dost ve kardeş ülkeler Afganistan'ın Cumhurbaşkanı Karzai ve Pakistan'ın Cumhurbaşkanı Zerdari ile birlikte gerçekleştirdikleri ikinci Türkiye-Afganistan-Pakistan Zirvesi'ni tamamladıklarını söyledi.
     İlk üçlü toplantının 2007'de Ankara'da düzenlediğini anımsatan Gül, bugünkü toplantının sonucunda ortak bir açıklama ile işbirliğini içeren bir belgenin kabul edildiğini bildirdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, ülkeler arasında yapılan gerek ikili, gerek üçlü görüşmelerin gayet açık, samimi ve çok faydalı neticelendiğini belirterek, bu görüşmelerde bölgeyle ilgili siyasi, ekonomik ve güvenlik konularının ele alındığını kaydetti.
     Zirvede sadece beyanların değil, iyi niyet beyanlarının da ifade edildiğini, aynı zamanda devletlerin ilgili kurumları arasında da en iyi şekilde çalışma ve işbirliği ortamı kurulduğunu ifade eden Gül, ''Bu toplantıdan hepimiz büyük bir memnuniyetle ayrılıyoruz. 2009 yılında da birçok toplantılarla bu süreç devam edecek'' dedi.

''TERÖRÜ HİÇBİR ZAMAN TASVİP ETMEDİK''

     Toplantıda Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ise yaptığı açıklamada, Pakistan'ın, Hindistan'ın Mumbai kentinde meydana gelen terör saldırılarından sorumlu olduğu iddiasına ilişkin olarak, ''Terörü hiçbir zaman tasvip etmedik. Çünkü biz de terör mağduru bir halkız. Bu konu henüz incelenmektedir'' dedi.
     ''Mumbai'deki saldırılar, Pakistan'ın terörle mücadeledeki bakışını değiştirdi mi?'' şeklindeki soruyu yanıtlayan Zerdari, terörle mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, ''Biz terörle ciddi bir şekilde mücadele ediyoruz. Pakistan halkı olarak bizler de terör mağduruyuz. Terörle mücadele hala odağımız olmaya devam ediyor'' dedi.

''İLİŞKİLER ÇOK İYİ DÜZEYDE''

     Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de ''Pakistan ve Afganistan arasındaki ilişkiler, terörle ilgili gelişmelerden etkilendi mi?'' sorusuna, ''İki ülke arasındaki ilişkiler çok iyi düzeydedir'' yanıtını verdi.
     İki ülke Dışişleri Bakanlarının bir araya gelerek, gerek El Kaide, gerekse diğer terör gruplarına ilişkin ortak strateji geliştirme konusunda çalışmaya başladıklarını bildiren Karzai, şunları söyledi:
     ''Ortak mekanizmalar da iki ülke arasında konuşulup, kuruluyor. Bu konuda alt komite çalışmaları sürdürülüyor. İslamabad'da bu çalışmalar bir yandan sürüyor. Türkiye'de de iki ülke arasında kurumsal düzenlemeler ne olabilir, daha somut önlemler, girişimler ne olabilir konusunu yine detaylı bir şekilde konuştuk ve terörle mücadelede detaylı işbirliği konusunda bilgi alışverişinde bulunduk.''



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,077 µs