En Sıcak Konular

TÜRK KADINI İÇİN GURUR GÜNÜ

5 Aralık 2008 16:14 tsi
TÜRK KADINI İÇİN GURUR GÜNÜ Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 74. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ANKARA - Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 74. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Çubukçu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.
Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Çubukçu deftere, "Aziz Atam, Türk kadınının sosyal, siyasal ve kamusal hayata katılmasında bir mihenk taşı olarak tarihe yazılışının 74. yılında huzurundayız. Bizlere çağdaş, demokratik ve laik bir hayatın yolunu açtığınız için sizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz" diye yazdı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yayımladığı mesajda, kadınların eğitim, çalışma ve seçilme haklarının yaygınlaştırılması, konumunun daha da güçlendirilmesi, cinsiyet ayrımcılığının ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların bilinçle devam ettirileceğini bildirdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin, kadın haklarının hayata geçirilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biri konumunda olduğunu belirten Gül, ''Kadınlarımız, Cumhuriyet döneminde Atatürk'ün öncülüğünde gerçekleştirilen reformlarla son derece önemli medeni ve siyasi haklara kavuşmuşlardır'' dedi. 
TBMM Başkanı Köksal Toptan ise mesajında, kadınların, bugün artık görev aldıkları her alanda gösterdikleri başarıyla çağdaş Türkiye'nin simgesi haline geldiklerini belirtti.
Toptan, kadınların başta siyaset olmak üzere, tüm karar alma süreçlerine aktif katılımlarının toplumların gelişmişlik düzeyini ortaya koyan hayati bir konu olduğunu belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, kadınların sorunlarının çözümü ve demokratik mekanizmalardaki etkinliklerinin artırılması için bundan sonra da Cumhuriyeti kuran iradeden aldığı öncü rolü sürdürecektir" dedi. 

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,179 µs