En Sıcak Konular

KÖK HÜCRE BANKASINA İLGİ YOĞUN

5 Aralık 2008 15:27 tsi
KÖK HÜCRE BANKASINA İLGİ YOĞUN Demet Sabancı Çetindoğan, sahibi olduğu Onkim Kök Hücre Teknolojileri Ticaret ve Sanayi AŞ tarafından İstanbul Teknik Üniversitesinde kurulan laboratuvarda saklanan kök hücre sayısının 550'ye ulaştığı bildirildi.

ADANA - Demet Sabancı Çetindoğan, sahibi olduğu Onkim Kök Hücre Teknolojileri Ticaret ve Sanayi AŞ tarafından İstanbul Teknik Üniversitesinde kurulan laboratuvarda saklanan kök hücre sayısının 550'ye ulaştığı bildirildi.
MediaSA Yönetim Kurulu Başkanı ve Demsa Group'un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında kurdukları Onkim AŞ ile sağlık sektörünün kök hücre bankacılığı alanında da hedef büyüttüklerini söyledi.
Bu kapsamda kök hücrelerin saklandığı İTÜ'de özel laboratuvar kurduklarını belirten Çetindoğan, "Kök hücrelerini sakladığınız zaman sağlığınızı sigortalatmış oluyorsunuz" diye konuştu.
Kök hücre bankacılığının çok yeni bir konu olduğunu ifade eden  Çetindoğan, ''Biz de 2005 yılında çalışmalara başladık. Girişimcilik ruhuyla örnek teşkil etmeye çalışıyoruz. Sağlık turizmi için de önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden de iş birliği konusunda teklif alıyoruz'' dedi.
Çetindoğan, kök hücreyi iki nedenden dolayı sakladıklarını belirterek, ''İlki bir hastalık anında kullanılmak üzere. Çünkü insanın kendi kök hücresi, hastalığının tedavisinde kullanılabiliyor. İkincisi de estetik amaçlı'' diye konuştu.
Çetindoğan, sisteme ilk giriş olarak 2 bin 500 YTL ödendiğini, hücreleri ihtiyaç duyulduğunda kullanılması için yılda 100 dolar karşılığında depoladıklarını söyledi.

Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,252 µs