En Sıcak Konular

GENELKURMAY'DAN GÜNEYDOĞU ANADOLU'YA BASIN TURU

5 Aralık 2008 14:00 tsi
 GENELKURMAY'DAN GÜNEYDOĞU ANADOLU'YA BASIN TURU Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, arife ve Kurban Bayramının birinci günü Güneydoğu Anadolu'da konuşlu bazı birliklere basın turu yapılacağını bildirdi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, arife ve Kurban Bayramının birinci günü Güneydoğu Anadolu'da konuşlu bazı birliklere basın turu yapılacağını bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, basın mensuplarının 7 Aralık akşamını Şırnak'ta geçireceklerini söyledi.
     Tuğgeneral Gürak, gidilecek diğer birliklere ilişkin planlamanın da sürdüğünü kaydetti.
     Tuğgeneral Gürak, Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması (SEİA) kapsamında, Türkiye ile ABD arasında dönüşümlü olarak yapılan Türkiye-ABD 22. Yüksek Düzeyli Ortak Savunma Grubu (YDOSG) toplantısının da Türkiye'nin ev sahipliğinde Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ve ABD Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mary Beth Long'un eş başkanlığında, dün ve bugün Genelkurmay Karargahı'nda yapıldığını kaydetti. 
    Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, 21 Kasımdan bugüne kadar meydana gelen olaylar ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgiler verdi.
     Bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetler kapsamında son iki haftada 46 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu olaylarda kullanılan toplam 17 patlayıcı maddenin 9'unun güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini bildirdi.
     Dönem içinde güvenlik kuvvetleri tarafından 22 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, teröristlerin 3'ünün ölü olarak ele geçirildiğini belirtti. Gürak, teröristlerden 14'ünün sağ olarak yakalandığını, 5'inin de teslim olduğunu söyledi.
     Tuğgeneral Gürak, ''Dönem içinde teslim olan terörist sayısı 5'tir. Bu teröristlerin örgüt içinde uzun yıllar (7, 9, 9, 10, 16 yıl) faaliyet yürütmelerine rağmen terörle bir sonuç elde edilemeyeceğini anlamaları nedeniyle kaçmaları dikkat çekicidir'' dedi.
     Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, NATO Daimi Deniz Görev Grubu çerçevesinde görev yapan TCG Gökova hakkındaki bir soru üzerine, geminin Aden körfezinde keşif-gözetleme görevini sürdürdüğünü söyledi.
     Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993 günü 33 erin şehit olması olayıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken Tuğgeneral Gürak, hukuki süreçleri ve alınan kararları hatırlattı.
     Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in şehit edilmelerine ilişkin soru üzerine ise Tuğgeneral Gürak, ''Her iki komutanımız bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuşlardır'' dedi.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,631 µs