En Sıcak Konular

ŞİMŞEK: YENİ TEDBİRLER ALACAĞIZ

5 Aralık 2008 11:46 tsi
ŞİMŞEK: YENİ TEDBİRLER ALACAĞIZ Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde de gelişmelere göre ve bütçe imkanlarına göre yeni tedbirler alacağız" dedi.

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde de gelişmelere göre ve bütçe imkanlarına göre yeni tedbirler alacağız" dedi.
     Devlet Bakanı Şimşek, Hazine Müsteşarlığında ''Ekonomik Değerlendirme'' konulu basın toplantısı düzenledi.
     Burada yaptığı konuşmada, dünyanın çok zorlu bir süreçten geçtiğini, şu ana kadar yaklaşık 6,5 trilyon dolarlık önlem paketleri açıklandığını belirten Şimşek, Türkiye'de de çeşitli tedbirlerin alındığını söyledi.
     Ülkelerin etkilenme oranlarının açıkladıkları paketlerin büyüklüğüyle orantılı olmadığına dikkat çeken Şimşek, ''Ülkelerin etkilenme düzeyleri, krizin başlangıç noktasındaki temel makro ekonomik dengeleriyle ilişkili. Aynı zamanda da o ülkedeki bankacılık sisteminin sorunlu olup olmadığıyla ilişkili. Alınan tedbirlerin büyüklüğünden çok etkin olup olmadıkları, belli bir hedefe yönelik olup olmadıkları son derece önemli'' dedi.
     Bakan Şimşek, ülkelerin alacakları tedbirlerin imkanlarıyla sınırlı olduğuna da işaret etti.
     Türkiye'nin rezervi çok yüksek, rezerv para birimi olan bir ülke olmadığını vurgulayan Şimşek, bu anlamda alınacak önlemlerin de bir sınırı bulunduğunu, ama ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerin etkinliğinin piyasadaki fiyatlamalardan anlaşılabileceğini söyledi. Şimşek, gerek faizin mevcut seviyesi gerek diğer göstergeler itibariyle bakıldığında bu tedbirlerin etkin olduğunun görüldüğünü belirtti.
     ''Başından beri söylediğim gibi Türkiye bu krize bağışık değil'' diyen Şimşek, krizin etkilerini minimize etmek için uzun bir tedbirler listesinin uygulamaya konulduğunu ve bu tedbirlerin ülkenin imkanları çerçevesinde değerlendirildiğinde etkin olduğunu yineledi.

ŞİMŞEK: ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAFE KATEDİLDİ

      Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile IMF arasında yürütülmekte olan görüşmeleri değerlendirirken, ''Çok önemli bir mesafe katedildi, alınması gereken tedbirlerin miktarı üzerinde de anlaşmaya aşağı yukarı varılmış durumda'' dedi.
     Şimşek, Hazine Müsteşarlığında düzenlediği ''Ekonomi Değerlendirme'' Toplantısında, gazetecilerin IMF ile yürütülmekte olan görüşmelere ilişkin sorularını da yanıtladı.
     Şimşek, içeriğe ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,064 µs