En Sıcak Konular

TAİ-AIRBUS A350 ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

4 Aralık 2008 14:00 tsi
TAİ-AIRBUS A350 ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de son yıllarda uygulanan politikalar neticesinde sivil havacılık sektöründe çok hızlı ve önemli gelişmeler sağlandığını belirtti.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de son yıllarda uygulanan politikalar neticesinde sivil havacılık sektöründe çok hızlı ve önemli gelişmeler sağlandığını belirterek, ''Havayolu ulaşımı, lüks olmaktan çıkarak günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, TAİ-AIRBUS A350 Ortaklık Anlaşması'nın TUSAŞ tesislerindeki imza törenine katıldı.
     Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, havacılık sanayinin uluslararası seviyede kazandığı büyük başarıya şahit olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bir Avrupa konsorsiyumu olan A-400 M projesinde alınan önemli iş payı sayesinde TUSAŞ firmamız, AIRBUS ile işbirliğini başlatma fırsatı buldu. Söz konusu projede, uçağın orta gövdesi TUSAŞ tarafından başarıyla tasarlanarak, ilk üretimi yapıldı. İşte bu proje ile başlayan ortaklık, geleceğin teknolojisine ait A350 sivil yolcu uçağında da önemli bir iş payını uluslararası rekabet ortamında kazanmasına zemin hazırladı.''
     Bugün, sektörde ''bayrak taşıyıcı olan THY'nin, uçak sayısı, yolcu trafiği ve karlılığı itibariyle bölgesinde ve Avrupa'da önde gelen havayolu şirketlerinden biri durumunda olduğuna işaret eden Erdoğan, halen Türkiye'de yolcu, kargo ve eğitim uçaklarının yanı sıra hava taksi ve genel havacılık işletmelerine ait 800'e yakın hava aracı bulunduğunu, bu sayının her geçen gün de arttığını bildirdi.
     Ayrıca Türkiye'deki ve çevre coğrafyadaki ülkelerin havayollarının bakım onarım ihtiyaçlarının giderek büyüdüğüne dikkati çeken Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Bu durum Türkiye'nin bölgede havacılık alanında büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.
     Bu büyük pazar Türk havacılık sanayi ve yan sanayi için önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye başta AIRBUS olmak üzere savunma, havacılık ve uzay alanlarında pek çok kuruluş ile önemli işbirlikleri yapıyor.
     Savunma projeleri kapsamında yürütülen ofset yükümlülükleri vasıtasıyla savunma sanayi firmalarımız ihracata yönelik uzun dönemli anlaşmalar imzalıyorlar. Bugün bir Türk havacılık şirketinin dünyanın en yüksek teknolojiye sahip sivil uçaklarından olan A350'nin tasarımından itibaren sorumluluk alabilecek olgunluğa ulaşması, gelinen aşamanın bir göstergesidir.
     Toplam büyüklüğü itibariyle yaklaşık 500 milyon doları bulan bu projenin, TUSAŞ'ın Avrupa havacılık sanayi ile yeni alanlarda işbirliğinin kapısını açacağına inanıyorum.''

ERDOĞAN: GÜNDEMİMİZDE KDV İNDİRİMİ YOK

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda gündemlerinde KDV indiriminin olmadığını bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, TAI'de düzenlenen törenden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. KDV'de indirim yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Şu anda gündemimizde KDV indirimi diye bir şey yok, söz konusu değil. KDV indirimini talep edenler çok ilginç tezatlar içindeler. Bir taraftan 'IMF ile anlaşın' diyorlar, öbür taraftan 'KDV indirimi' diyorlar. Bilmiyorlar ki IMF, şu anda, 'KDV'yi yükseltin' diyor. Biz tam aksine 'Hayır, yükseltemeyiz' diyoruz.
     Bakın bunun altını çiziyorum, sonra IMF ile ilgili ne düşünülüyor, ne görüşülüyor, ne ediliyor falan filan... Bunları bilmeyenlerin bunları bilmesi bakımından söylüyorum. Biz de bundan önce de gıda da olsun, tekstil de olsun, KDV'de yaptığımız ciddi indirimleri IMF ile yapılan çok ciddi müzakerelerden sonra buralara düşürdük. Tüm bu gerçekler ortada. Onun için şu anda bizim KDV'de indirim diye bir durumumuz söz konusu değil.
     Biliyorsunuz farklı bazı açıklamalar yapıldı. Öyle zannediyorum ki şu anda Merkez Bankamızın bazı açıklamaları olacak. Merkez Bankamızın yapacağı açıklamalar da biraz daha özellikle finans sektöründe zannediyorum olumlu yansımaları olacaktır.''



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,040 µs