En Sıcak Konular

''A.R.O.G'', 5 ARALIKTA VİZYONDA

3 Aralık 2008 23:50 tsi
''A.R.O.G'', 5 ARALIKTA VİZYONDA ''A.R.O.G'' filminin yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Cem Yılmaz, bu filmle ''G.O.R.A''yı aratmayacak, hatta çıtayı ondan da yukarıya koyabilecek bir şeyi denediklerini ve başardıklarını söyledi.

İSTANBUL - ''A.R.O.G'' filminin yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Cem Yılmaz, bu filmle ''G.O.R.A''yı aratmayacak, hatta çıtayı ondan da yukarıya koyabilecek bir şeyi denediklerini ve başardıklarını söyledi.
     Cem Yılmaz, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki Cinebonus'da, filmin diğer yönetmeni Ali Taner Baltacı, oyuncular Ozan Güven, Özkan Uğur, Nil Karaibrahimgil, Zafer Algöz, Özge Özberk ve Hasan Kaçan'la gazetecilere filme ilişkin bilgi verdi.
     Yılmaz, normal olarak 15-16 hafta vizyonda kalacağını söylediği filmi kaç kişinin izleyeceğini şimdiden bilemeyeceğini, ancak aldığı reaksiyonun, filmin beğenildiğini gösterdiğini kaydetti.
     Filmin iki yönetmeni olmasının zaman zaman kendisine hatırlatıldığını anlatan Yılmaz, ''Tabii ki sinema dünyasındaki hiyerarşilerde yönetmen, oyuncu, yapımcı gibi unvanlar vardır. Bu unvanlarla ilgili bizim bir sıkıntımız yok. Filmin senaryosunu ben yazdım, Taner'le beraber yönettik'' diye konuştu.
     Yılmaz, birbirlerine verilmiş sözleri, imzaladıkları kontratları olmamasına rağmen, aynı kadroyla ileride de film yapma düşüncesinde olduklarını anlattı.
     Cem Yılmaz, ''Filmin korsan DVD'lerinin satıldığının'' ifade edilmesi üzerine ise ''Korsan DVD'yi yalnızca satmak değil, almak da neticede bir tuhaf hareket. Ben korsan DVD alıp vermediğim için içlerinden ne çıktığına dair bir fikrim yok. Problem, onu alanla satan arasındaki ilişki. Korsanla ilgili normal insanların bir fikri vardır; bizim fikrimiz o'' şeklinde konuştu.
     Bir gazetecinin, ''filmin, ekonomik kriz ortamında vizyona girdiğini'' söylemesi üzerine de Yılmaz, ''Film, 2007'nin Eylül ayından beri yapılageliyor. O nedenle memleketin ekonomik durumuyla ilgili bizim o tarihlerde bir şey tahmin etmemiz mümkün değil'' dedi.
     Yılmaz, filmin yurt dışında hangi ülkelerde vizyona gireceğine ilişkin soruyu da ''Avrupa'da İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika'da vizyona giriyor film. Bizim senelerdir yaptığımız birçok film oralarda hatırı sayılır, gitgide kopya sayıları da artıyor. Bulunduğu salon sayıları da artıyor. Seyirci oranı genellikle orada yaşayan Türk vatandaşları oluyor'' şeklinde yanıtladı.
     Filmin, G.O.R.A'nın devam filmi olduğunu anımsatan Yılmaz, devam filmlerinin genellikle riskli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     ''Ama biz birincisini aratmayacak, hatta ondan da birazcık daha çıtayı yukarıya koyabilecek bir şey denedik, başardık. Üçüncüsünde daha iyi yapmamız için biraz morale ve ekonomik bazı şeylere ihtiyacımız var. Bu macera devam ederse seve seve yaparız. Eğer anlaşırsak seyirciyle, iyi bir diyaloğumuz olursa yaparız, ama olmazsa başka minvalde filmler de yapabiliriz.''
     ''A.R.O.G'' filmi, 5 Aralıkta vizyona girecek.

Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,887 µs