En Sıcak Konular

ARAT'TAN BAYKAL'A ELEŞTİRİ

3 Aralık 2008 18:35 tsi
 ARAT'TAN BAYKAL'A ELEŞTİRİ CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son dönemdeki açılımının, iki-üç kişinin arasında, birkaç aydır konuşulan bir konu olduğunun anlaşıldığını, milletvekillerine hiçbir yansımasının olmadığını iddia etti.

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son dönemdeki açılımının, iki-üç kişinin arasında, birkaç aydır konuşulan bir konu olduğunun anlaşıldığını, milletvekillerine hiçbir yansımasının olmadığını iddia etti.
     TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arat, Baykal'ın, partisinin dünkü grup toplantısında, ''tek parti dönemi'' ile ilgili sözlerinin, ''bir öz eleştiri mi yoksa reddi miras mı'' olduğu sorusu üzerine, milletvekilleri arasında bir reddi miras olarak yorumlandığını sandığını söyledi. Arat, ''Öz eleştiri yapacaksak, başka bağlamlarda yapmamız lazım'' dedi.
     Tek parti dönemi eleştirilirken, 1930-1940'lı yıllara haksızlık edildiğini ileri süren Arat, verilen örneklerin doğru olmadığını savundu. Tarihçilerin, zaman zaman gündeme gelen örneklerin hiçbir şekilde kanıtlanamadığını ifade ettiklerini belirten Arat, ''Bu örnekler; genellikle karşı devrimci çevrelerin, 85 yıldır çeşitli vesilelerle uydurdukları, dedikodu düzeyinde Anadolu'nun her tarafında yaygınlaştırıp, ne yazık ki CHP'nin aleyhine bir takım anlayışların doğmasına neden oldukları örnekler... CHP Genel Başkanı'nın, bunu meşrulaştıran bir tarzda konuşması da çok şık olmadı'' diye konuştu.
     Arat, Baykal'ın son açıklamasının bir politika değişikliği olup olmadığının sorulması üzerine, politika değişikliği olabilmesi için PM'de görüşülmesi gerektiğini söyledi. Arat, ''Ondan sonra bir karara varmamız gerekirdi. Oysa anladığımız kadarıyla iki-üç kişinin arasında, bir kaç aydır konuşulan bir konu... Milletvekillerine hiçbir yansıması olmadı. O yüzden 97 milletvekilinin de bir yerde insan hakları, milletvekili hakları çiğneniyor'' dedi.
     Baykal'ın dünkü konuşmasında, ''İnsanların kılığını kıyafetini, devlete meydan okumak diye anlamanın, bir saplantının sonucu olduğu'' yönündeki sözlerinin de anımsatılması üzerine Arat, ''Saplantı yanlış bir ifadeydi. Kullanılmaması gerekirdi'' ifadesini kullandı.


Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,081 µs