En Sıcak Konular

İSTANBUL'DA KURBAN BAYRAMI ÖNLEMLERİ

3 Aralık 2008 18:00 tsi
İSTANBUL'DA KURBAN BAYRAMI ÖNLEMLERİ İstanbul Valiliği, önceki kurban bayramlarında meydana gelen aksaklıklara ve istenmeyen görüntülere meydan vermemek için bazı tedbirler aldı.

İSTANBUL - İstanbul Valiliği, önceki kurban bayramlarında meydana gelen aksaklıklara ve istenmeyen görüntülere meydan vermemek için bazı tedbirler aldı.
     Valilikten yapılan açıklamada, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu'na dayanılarak çıkarılan Yardım Toplama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisinin Türk Hava Kurumuna ait olduğu, uygulamanın kontrolü görevinin de mülki idare amirlerine verildiği belirtildi.
     Açıklamada, önceki bayramlarda meydana gelen aksaklıklara ve istenmeyen görüntülere meydan vermemek için alınan tedbirler şöyle sıralandı:
     ''İl ve ilçe Hıfzıssıhha meclislerince alınacak kararlara uygun olarak ilçe merkezlerinde ihtiyaç duyulan sayıda ve büyüklükte tespit edilecek kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretleri konusunda vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve duyurular yapılacaktır.
     Tespit edilen kurban kesim yerlerinin alt ve üst yapısı belediyelerce sağlanacak, bu yerler konusunda belediyelerle birlikte yapılacak detaylı planlama ve çalışmalar kaymakamlıklarca tüm ilgililere duyurulacak ve sonuçtan Valiliğimize bilgi verilecektir.
     Kurban satış ve kesim yerlerinin, vatandaşların kolay ulaşabileceği, trafiği aksatmayan, araba park imkanı olan yerler olmasına dikkat edilecek ve bu yerlerde yeterince yönetici, din görevlisi, kasap, veteriner ve yardımcı personel bulundurulacaktır.
     Kurban hizmetleri komisyonlarınca tespit edilen kesim yerleri dışında park, sokak ve meydan gibi yerlerde kurban kesimi kesinlikle yasaklanacak, kendi bahçesi ve özel mülkünde kurban kesmek isteyenlere hijyenik şartlara uymak kaydı ile müsaade edilecektir.
     Kurban kesim yerleri dışında kurban kesenlere mani olmak ve kesenler hakkında gerekli yasal işlemleri yapmak üzere ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe belediyesinin işbirliğiyle oluşturulacak motorize ekipler, yasaklanmış yerlerde kesim yapan, çevreyi kirleten kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında tutanak düzenleyerek, 2872 Sayılı Çevre Kanununun 8/1. maddesi gereğince para cezası uygulayacaklardır.
     Kaymakamlar kendi ilçe sınırları içinde kalan E-5 ve TEM çevre yollarına yakın yerlerde yapılacak kaçak kurban kesimlerine karşı gerekli tedbirleri alarak, istenmeyen ve olumsuz görüntülere mani olacaklardır.
     İl ve ilçe kurban hizmetleri komisyonları bayram süresince afet yönetim merkezlerinde çalışarak, görev ve denetim yapacaklardır.''

Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,735 µs