En Sıcak Konular

DEMİRÖREN: FULYA PROJESİ'Nİ KARALAMAK İSTEYEN BEŞİKTAŞ DÜŞMANIDIR

3 Aralık 2008 17:44 tsi
DEMİRÖREN: FULYA PROJESİ'Nİ KARALAMAK İSTEYEN BEŞİKTAŞ DÜŞMANIDIR Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi ile ilgili bugün basında çıkan haberlere cevap verdi.

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi ile ilgili bugün basında çıkan haberlere yanıt verdi.
     Demirören, genel sekreter Kenan Öner, yatırımlardan sorumlu yönetici İlhan Durusoy ve avukat Osman Hacıbekiroğlu ile birlikte projenin gerçekleştirildiği Fulya'daki inşaatın içinde düzenlediği basın toplantısında, Fulya Projesi'ni karalamak isteyenlerin Beşiktaş düşmanı olduğunu söyledi.
     Demirören, başkan olarak kişiliğine ve soyadına yapılan saldırılar üzerine düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, ''Demirören soyadı, çok büyük ve temizdir. Bu haber Beşiktaşlıyız diye geçinip, dedikodu yapan kişiler tarafından kamuoyuna bir şekilde verilmiştir. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmem. Beşiktaş camiası bunu çok iyi bilir. Bunlar Beşiktaş üzerine oynanan oyunlardır. 'Ben Beşiktaşlıyım' diyen herkese seslenmek istiyorum. Fulya Projesi'ni karalamak isteyen Beşiktaş düşmanıdır'' dedi.
     Anlaşmanın mahkemeye intikal ettiği ve gizlilik yönünde anlaşma olduğu iddialarına da değinen Yıldırım Demirören, şunları söyledi:
     ''Bugünkü haber ile ilgili açıklama yapacağım. Birincisi, adı geçen gizli diye anılan mukaveleye. Bu mukavele, kiracımızla yapılmıştır. Ticari itibarı dolayısıyla, kiracımızın ricasıyla mukavelenin dışarı çıkması istenmemiş ve gizlilik maddesi konmuştur. Burada gizli anlaşma yoktur. Beşiktaş'ta yapılan hiçbir şey gizli değildir. Beşiktaş, A.Ş. olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na açığız, dernek olarak da denetlenmekteyiz. Bu anlaşma 13 Ekim tarihinde mahkemeye verilmiştir. Mahkemenin 13 Ekim'de anlaşmayı aldığına dair imzası vardır. 14 Ekim'de de davayı açan karşı grubun anlaşmayı aldığına dair avukatın imzası vardır. 3 Aralık'ta 'Açıklayın' diye çıkılıyorsa, şahsıma ve Beşiktaş üzerine oynanan oyunlar vardır. Müteahhit ile birlikte oluşturduğumuz komisyon, anlaşmazlık olan 2 bin küsur metre karelik alan üzerinde anlaşmazlık belirledi. Her büyük inşaatta bu olmuştur, olmaya devam edecektir. 2 bin metre kare için 6 milyon dolar ön avans aldık. Ama bir şart koştuk. İnşaatı yapan firma, hakkını korumak için bu şartı kabul etti. Ayrıca mahkeme ve bilirkişiye gitmeyi, mahkemenin alacağı karar sonrasında Beşiktaş Kulübü'nün bir alacağı varsa, müteahhit tarafından ödeneceği konusunda da ayrıca anlaştık.''
     Başkan Demirören, ''Beşiktaş'ın hakkını sonuna kadar koruyan ve Beşiktaş için uğraşan Yıldırım Demirören ve yönetimiyiz. Beşiktaş'ın istikbali olan bu projeyi engellemeye kimse cesaret edemez. Türkiye'nin en zor şartlarında yaptığımız ihalede, Beşiktaş'ın haklarını koruyacak şekilde hareket ettik. Her şey çok güzel ve çok güzel olacak. Yapılan haberle Yıldırım Demirören ve yönetiminin haksız kazanç sağladığı düşüncesi oluşturulmaktadır'' diyerek sözlerini tamamladı.
     Açıklamasının ardından ayağa kalkan Yıldırım Demirören, basın mensuplarının soru sorma isteğini kabul etmedi. Bir basın mensubunun ısrarlı soruları üzerine Demirören, elindeki belgeleri vererek toplantı alanından ayrıldı.

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,580 µs