En Sıcak Konular

MARS'TAKİ PHOENIX UZAY ARACI SUSTU

3 Aralık 2008 07:55 tsi
MARS'TAKİ PHOENIX UZAY ARACI SUSTU Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), bir aylık bekleyişten sonra Mars'taki uzay aracı Phoenix (Zümrüdü Anka) ile iletişimi tamamen kesti.

ANKARA - Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), bir aylık bekleyişten sonra Mars'taki uzay aracı Phoenix (Zümrüdü Anka) ile iletişimi tamamen kesti.
     NASA'dan yapılan açıklamada, artık sinyal göndermeyen Phoenix ile radyo bağlantısı kurma girişimlerine son verildiği ve Mars gezegeninin yörüngesindeki uzay araçlarının da radyo bağlantısı için röle olarak bundan böyle kullanılmayacağı belirtildi.
     Phoenix ile son radyo bağlantısının 2 Kasımda Mars yörüngesindeki Odyssey uzay aracı üzerinden kurulduğunu belirten NASA, Phoenix uzay aracının 3 aylık bilimsel araştırma görevini tamamladıktan sonra beklenenden 2 ay daha fazla çalıştığını kaydetti.
     Phoenix, Kızıl Gezegen'in kuzey kutup bölgesine 25 Mayısta inmişti.

 ENDEAVOUR UZAY MEKİĞİNİ BOEİNG 747 TAŞIYACAK

     Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), Endeavour uzay mekiğinin Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne yapacağı seyahat için hazırlanmakta olduğunu bildirdi.
     NASA'nın açıklamasına göre, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yaptığı son seyahati tamamladıktan sonra pazar günü kötü hava koşulları nedeniyle Florida yerine Kaliforniya'daki Edwards Hava Üssü'ne inmek zorunda kalan Endeavour uzay mekiği, Florida'ya özel hazırlanmış bir Boeing 747 tipi uçağın üzerinde taşınacak.
     Uzay mekiğinin modifiye edilmiş Boeing 747'nin üzerine yerleştirildiğini belirten NASA, Endeavour'un Florida'ya taşınması için uygun hava koşullarının beklendiğini, bunun Pazar gününden önce olmayacağını kaydetti.
     Amerikan uzay kurumu, UUİ'ye 16 gün süren seyahati sırasında 10,5 milyon km'yi aşkın yol kateden mekiğin mürettebatının uzay istasyonunda önemli onarım ve montaj çalışmaları yaptığını bildirdi.



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,610 µs