En Sıcak Konular

BİLGİN: BANKACILIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK YENİ AÇILIMLARIMIZ OLACAK

2 Aralık 2008 19:15 tsi
BİLGİN: BANKACILIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK YENİ AÇILIMLARIMIZ OLACAK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, mevzuatta esneyebildikleri kadar esneklik sağlayacaklarını, yakın zamanda bankacılık sektörüne yönelik yeni açılımlarının olacağını bildirdi.

ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, mevzuatta esneyebildikleri kadar esneklik sağlayacaklarını, yakın zamanda bankacılık sektörüne yönelik yeni açılımlarının olacağını bildirdi.
     TÜRMOB Genel Başkanlığına seçilen Masum Türker'e kutlama ziyaretinde bulunan BDDK Başkanı Bilgin, Türker ile dünya genelinde yaşanan krizi de değerlendirdi. TÜRMOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşanan finansal krizin tüm dünyayı etkilediğine dikkati çeken Bilgin, ziyaret sırasındaki konuşmasında, şöyle devam etti:
     ''Bu kriz, finansal mimariyi yeni baştan şekillendirmektedir. Finansal mimari tüm kurum ve kurallarıyla yeniden şekilleniyor. Bu şekillenmeye uygun olarak Türk finans sektörü de gerekli çalışmaları yapmak durumundadır. Yeni finansal mimari, muhtemel kaçakları en aza indirecek düzenleme ve izlemeye büyük önem veren ve ilgili kurumlar arası diyaloğu şart ve zorunlu kılan bir yapıda olacaktır.
     Koordinasyon ve veri alımı yetersiz, benzer hedefleri paylaşmayan yapıların, krizlerden başarılı çıkması imkansızdır. Kurum olarak temel misyonumuz da tasarrufların korunması ile ilgili mekanizmaların sağlığını sürdürmektir. Buradaki başarının sırrı da yetkin bir özel sektör, kaliteli bir bürokrasi, şeffaf piyasalar ve evrensel özellikte düzenleme, denetleme ve yaptırım olacaktır. Türk bankacılık sistemi yüz yılda bir görülebilecek bu kriz ortamında önemli bir sınav vermektedir. Mevzuatta esneyebildiğimiz kadar esneklik sağlayacağız. Yakın zamanda bankacılık sektörüne yönelik yeni açılımlarımız da olacaktır.''
     TÜRMOB ile sıkı işbirliğini sürdürmeyi istediklerini vurgulayan BDDK Başkanı Bilgin, Türk mali sisteminin ve finans sisteminin gelişmesinde TÜRMOB'un önemli görevler üstlendiğini ve başarılı çalışmalar yaptığını kaydetti.
     Açıklamaya göre, TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker de, ziyaretteki konuşmasında, yaşanan kriz ortamında BDDK'nın oldukça önemli görevler üstlendiğini ve bugüne kadar başarıyla görevini yaptığını söyledi.
     Yaşanan krizin, finans sektörü üzerinde büyük ve önemli tahribatlar yaptığına işaret eden Türker, şöyle devam etti:
     ''13 Ekim 2008 tarihinde Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu tarafından finansal araçlar standardında gerçekleştirilen düzenleme ile muhasebe standartlarında bir esneklik sağlandı. Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu, 31 Ekim 2008 tarihinde yapmış olduğu mevzuat değişiklikleri ile ülkemizde uygulanan standartlara adapte etti. Uluslararası alanda yapılan ve kabul gören bu düzenlemeyi, BDDK da ülkemize adapte etti. Bankacılık sistemimiz bu düzenleme ile krizin yarattığı tahribata karşı önemli esneklik kazandı. TÜRMOB, yaşanan krizi ciddiye almakta ve bu amaçla çalışmalar yapmaktadır. Oluşturduğumuz kriz masası, krizin ortaya koyacağı tahribatın asgariye indirilmesi amacıyla mikro ve makro ekonomi politikaları üretmeyi hedeflemiştir. Üreteceğimiz politikalar, uygulamacıların görüşlerinin, karar alıcılara ulaştırılmasında önemli bir misyon üstlenecektir. Bu dönemde Eximbank'ın sektörel bazda ve bölgesel olarak ülke kredisi anlamında devreye girmesi, ihracatı artıracaktır.''

Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,970 µs