En Sıcak Konular

RADYO VE TELEVİZYONCULAR TEK ÇATI ALTINDA

2 Aralık 2008 16:49 tsi
RADYO VE TELEVİZYONCULAR TEK ÇATI ALTINDA Yayın dünyasını tek çatı altında bir araya getirmek amacıyla, Tüm Radyo, Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) kuruldu.

ANKARA - Yayın dünyasını tek çatı altında bir araya getirmek amacıyla, Tüm Radyo, Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) kuruldu. 
Ankara Valiliğine verilen dilekçeyle federasyon niteliğini resmen kazanan RATEF, Edirne'den Kars'a tüm illeri kapsayan 14 derneğin birleşmesiyle oluştu.
RATEF Genel Başkanı ve Tüm Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (TÜRYAD) Başkanı Adnan Yüce ile Genel Sekreter Erkan Tan, Federasyonun kuruluşu nedeniyle, ilk ziyareti Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'ye gerçekleştirdi. Ziyarette AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek de hazır bulundu.
RATEF Genel Başkanı Yüce, 1 Aralık itibariyle resmen kurulan federasyonun, ''Türkiye'deki bütün radyo ve televizyon yayıncı derneklerini kapsadığını'' belirterek, Yönetim Kurulu'nun ''Edirne'den Kars'a kadar, tüm bölgeleri temsil eden yayıncılardan oluştuğunu'' ifade etti.
Yüce, ''Zorlu bir süreç oldu. 15 yıllık özel radyo ve televizyon yayıncılığı nihayet federasyonuna kavuştu'' dedi.
Federasyonun, radyo ve televizyon yayıncılarının sıkıntılarına yöneleceğini vurgulayan Yüce, en acil konuların telif, enerji ve radyo-televizyonların KOBİ kapsamına alınması olduğunu bildirdi.

"DÖRT BAŞI MAMUR ŞEKLİYLE HABERCİLİK"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bengi de Anadolu Ajansı'nın amacının, ''Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak'' olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
''Bunun yolu iletişim araçlarıdır. Dolayısıyla bizim ilk olarak sesleneceğimiz, hitap edeceğimiz kitle, kitle iletişim araçlarıdır. Anadolu Ajansı, kamuoyunun bilgilenme hakkının bir anlamda kullanılması için en fazla çaba gösteren kurumların başında geliyor. Bu köklü kuruluş, yaklaşık 90 yıllık mazisiyle, kazandığı tecrübeyle teknolojik gelişmeleri entegre ederek, tecrübe ve yenilikleri bir arada tutarak, habercilik hizmetimizi çağın koşullarına uygun halde sürdürmeye çalışıyoruz.''
Kurumun haberleri görüntü ve fotoğraf desteğiyle yayımladığını hatırlatan AA Genel Müdürü Bengi, ''Tam dört başı mamur şekliyle habercilik hizmetini yerine getirmek bizim hedefimiz'' diye konuştu.



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,582 µs