En Sıcak Konular

TALAT-HRİSTOFYAS 11. KEZ BULUŞTU

2 Aralık 2008 15:37 tsi
TALAT-HRİSTOFYAS 11. KEZ BULUŞTU KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşme sona erdi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşme sona erdi.
     Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin 1 saati liderler arasında baş başa geçti.
     Hristofyas bugün, Türk tarafının 25 Kasımdaki görüşmede, Hristofyas'ın görüşme zeminini kaydırmaya yönelik çalışmasından duyduğu rahatsızlığı ve Rusya ile imzaladığı deklarasyona ilişkin tepkisini iletmesine karşılık, yazılı yanıtını okudu.
     Hristofyas'ın ortaya koyduğu argümanlar, Kıbrıs Türk tarafınca kabul görmedi.
     BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, tarafların, federal kamu hizmeti konusunda karşılıklı öneriler sunduğunu söyledi.
     Zerihoun, bir sonraki görüşmenin 16 Aralıkta yapılacağını açıkladı.

TALAT: RUMLAR İKİ HALKTAN KORKUYOR

     KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum tarafının Kıbrıs'taki iki halkın varlığını, ayrılıktan korkuğu için kabul etmediğini söyledi.
     Talat, Rumların halkların self determinasyon hakkından ve ayrılıktan korktuğu için ''Kıbrıs'ta tek halk var'' dediğini ve bu nedenle konunun bilimsel yanını tartışmayı reddettiğini kaydetti.
     Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşmenin ardından, soruları yanıtlayan Talat, bu haftaki görüşmede, geçen haftaki gibi bir gerginlik olmadığını belirtti.
     Talat, Hristofyas'ın, ''BM Güvenlik Konseyi kararlarına atıfta bulunarak Kıbrıs'ta tek halk olduğunu ispat etmeye kalkıştığını, böyle bir şey olmadığını'' vurguladı.
     Hristofyas'ın görüşmede, Türk tarafının 25 Kasımdaki görüşmede ortaya koyduğu, görüşmeler devam ederken Hristofyas'ın görüşme zeminini kaydırmaya yönelik çalışmasından duyduğu rahatsızlığı ve Rusya ile imzaladığı deklarasyona ilişkin tepkisine karşılık, bugün yazılı yanıtını okuduğunu belirten Talat, ''Bildiğiniz değerlendirmeleri yaptılar. Bizim kabullenmemize imkan olmayan değerlendirmelerdir bunlar'' dedi.
     ''Kıbrıs sorununun çözümünde, Kıbrıs Türklerinin siyasi eşitliğinin, mutlak surette karar ve temsil mekanizmalarına yansıması'' konusundaki görüşlerini de vurguladıklarını anlatan Talat, ''daha fazla tartışmaya yol açmamak için görüşlerine karşılık görüşleri not ettiklerini'' kaydetti.

 



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,947 µs