En Sıcak Konular

BAHÇELİ: AKP'NİN KARTVİZİTİNDE İNANÇ HORTUMCUSU YAZIYOR

2 Aralık 2008 13:38 tsi
BAHÇELİ: AKP'NİN KARTVİZİTİNDE İNANÇ HORTUMCUSU YAZIYOR Bahçeli, ''AK Parti'nin kartvizitinde, inanç hortumcusu, cepheleşme mimarı, manevi değer karaborsacısı, yolsuzluk yorgunu ve yıkım taşeronu yazdığını'' ileri sürdü.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AK Parti'nin kartvizitinde, inanç hortumcusu, cepheleşme mimarı, manevi değer karaborsacısı, yolsuzluk yorgunu ve yıkım taşeronu yazdığını'' ileri sürerek, ''Geçen 6 yıl boyunca, AKP'nin ampulü vurguncuların, soyguncuların, Türkiye'nin kaynaklarını talan etmek için seferber olanların önünü ve yolunu aydınlatmıştır'' dedi.
     Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Kurban Bayramı ve 2009 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle 2008 yılının son grup toplantısını yaptıklarını söyledi.
     AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan bombalı saldırı eylemini nefretle kınadığını belirten Bahçeli, ''MHP'ye göre, siyasetin mücadele alanı yalnızca hukuki ve siyasi zemin olmalıdır. Millete hizmeti amaçlayan bu rekabet, tamamen meşruiyet içerisinde karşılıklı saygı ve ahlaka uygun olarak yapılmalıdır'' dedi.
     Vatandaşları, karanlık odakların tahrik ve tertiplerine karşı dikkatli olmaya çağıran ve yaklaşan mahalli idareler seçimleri nedeniyle oluşacak gerginliklerden uzak durmalarını beklediğini bildiren Bahçeli, ''Terörle bir sonuç alınamayacağının artık farkına varılmasını ümit ediyorum'' diye konuştu.
     Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında, 13 ayrı ülkeden toplam 200'e yakın kişinin öldüğünü, 300'ü aşkın kişinin de yaralandığını hatırlatan Bahçeli, ''Bu kaygı veren ve dehşet uyandıran vahim olayın üzücü olan bir tarafı da saldırganların komşu ülke Pakistan'dan gelmeleri ve İslam dinini seçmiş bulunmalarıdır. Ne inancımıza, ne insanlık değerlerine ve medeniyet anlayışımıza uygun bulunmayan bu eylemleri, şiddetle kınamak ve Müslümanları terörden uzak tutmak mecburiyetindeyiz. Bunu inancımızın evrensel mesajlarının önünde bir engel olarak da görüyoruz. Ancak, bu konuda, Peygamberimize hakaret içeren saldırıları hoş gören, yüzbinlerce din kardeşimizi karanlık ve kanlı coğrafyalarda zulme maruz bırakan, bu yolla şiddete varan bir kutuplaşmanın körükleyicisi olan güçlerin, acımasız küresel projelerini bir kez daha gözden geçirmelerini beklemenin hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Aksi halde, ne terör eylemleri son bulacak, ne bu eylemleri bastırma adına yabancı coğrafyalara askeri müdahale süreci sona erecek.''
     Bahçeli, 2008 yılının, Türkiye için siyasi ve ekonomik krizler, belirsizlikler, çalkantılar ve gerginliklerle geçen kayıp bir yıl olduğunu söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu partisinin istişare toplantısında yaptığı konuşmaya değinen Bahçeli, Başbakan'ın, AK Parti iktidarının icraatlarını anlatırken çizdiği hayali pembe tablo ile gerçek Türkiye tablosu arasında gece ve gündüz farkı kadar derin bir uçurumun bulunduğunu ileri sürdü.
     Ekonomik krizlerin; genel anlamda, hakim ekonomik sistemin çelişkilerinin bir sonucu olduğunu ifade eden Bahçeli, etkili ve tutarlı yöntemlerle krizlerin engellenmesinin, en azından etkisinin azaltılmasının mümkün olduğunu bildirdi.
     AK Parti Hükümetine hakim olan panik; iş bilmezlik, uyum ve karar almadaki zafiyetlerin, sorunları büyütücü bir işlev gördüğünü iddia eden Bahçeli, tutarsız siyasi ve ekonomik yaklaşımlara da her gün bir yenisinin eklendiğini vurgulayarak, ''Hükümet ekonomik sorunları tespitte ya gafildir, ya umursamazdır yada idraksizdir. Bunun bize göre başka anlamı bulunmamaktadır'' dedi.
     Bahçeli, Merkez Bankası Başkanı ile Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının taban tabana zıt olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisinde yaşanılacak her olumsuzluğun ve vatandaşların maruz kalacağı tehlikelerin tek sorumlusunun Hükümet olacağına dikkati çekti.
     Bahçeli, 2008 yılı Ekim ayı itibariyle kredi kartı ve tüketici kredisi borcunu ödeyememiş vatandaşların sayısının 1 milyon sınırını aştığını, bu tablonun daha da artmasının, ekonomik ve sosyal hayatı işlemez hale getireceğini söyledi.

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,658 µs