En Sıcak Konular

02 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

2 Aralık 2008 10:09 tsi
02 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplanıyor.
     - Şura üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret edecek.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şura üyeleri onuruna Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda öğle yemeği verecek.
     - Yüksek Askeri Şura sonuçları, Cumhurbaşkanı Gül'e Çankaya Köşkü'nde sunulacak.
    
     2- Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa, Ankara'da.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa'yı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.
     - Cumhurbaşkanı Gül ve Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa, Çankaya Köşkü'ndeki başbaşa ve heyetler arası görüşmeler ve imza törenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.
     - Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret edecek. Toptan, Cumhurbaşkanı Rajapaksa ve beraberindeki heyete öğle yemeği verecek.
     - Başbakan Erdoğan, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ile Swiss Otel'de görüşecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ve eşi onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.
    
     3- Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Brüksel'de, Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'in Türkiye raporu taslağını görüşecek.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Okur Meclisini TBMM Tören Salonu'nda kabul edecek.
     - TBMM Sağlık Komisyonu ve Çocuk İzleme Komitesi Başkanı Cevdet Erdöl ve milletvekilleri de Toptan tarafından kabul edilecek.
    
     5- CHP ve MHP Meclis gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     6- NATO Dışişleri Bakanlarının iki gün sürecek yıl sonu olağan toplantıları Brüksel'de başlıyor.
     - Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın temsil edeceği toplantılarda öncelikli gündem maddeleri arasında Gürcistan ve Ukrayna dosyaları ve Rusya ile ilişkiler bulunuyor.
    
     7 -Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Strasbourg'da başlıyor.
     - İki gün sürecek olan toplantıların ana gündem maddelerini, Rusya ve Gürcistan'la ilgili gelişmeler, Ermenistan'da yerel yönetimler ve demokrasi oluşturuyor.
    
     8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 11. kez görüşecek.
    
     9- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile Türkiye Bilişim Vakfının, Ankara'da düzenlediği ''TÜSİAD-TBV 6. eTR Ödülleri ve Kongresi''ne katılacak.
    
     10- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen İstanbul'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Japon İş Konseyi 16. ortak toplantısında konuşacak.
     - Tüzmen, daha sonra DEİK Türk-Kore İş Konseyi tarafından, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Han Seung-Soo ve beraberindeki heyet onuruna verilecek çalışma yemeğine katılacak.
    
     11- ''Finale İlk Adım'' adı altında Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenen etkinliğe, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF Başkanı Mahmut Özgener katılacak.
     - Toplantının ardından 2009 UEFA Kupası biletleri satışa sunulacak.
    
     12- Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Aydın'ın Söke ilçesinde Fehmi Faik Karagöz Devlet Hastanesi plaket törenine katılacak.
    
     13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi Trafo Merkezi temel atma ve Sungurlu çıkışı Doğal Gaz Kompressör İstasyonu'nun açılış törenlerine katılacak.
    
     14- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ankara'da, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının geleneksel toplantısına katılacak.
    
     15- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakü'de düzenlenen Avrupa Konseyi Kültür Bakanları konferansına katılacak.
    
     16- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, öğretmenlerin ve okulların sorunlarına ilişkin araştırma önergeleri birleştirilerek görüşülecek. Önergelerin ardından, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ele alınacak.
     - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Mısır-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed Ebu Taleb ile görüşecek.
    
     17- Siyasi partilerden...
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile parti genel merkezinde görüşecek.
     - DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek Domaç, partisinin Giresun il başkanlığında basın toplantısı yapacak.
    
     18- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 45'i tutuklu 86 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 23'ncü duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılacak.
    
     19- TBMM Çevre Araştırma Komisyonu üyeleri, Uşak'taki Kışladağ Altın Madeni'nde incelemelerde bulunacak.
    
     20- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Tuğrul Kudatgobilik başkanlığında 46. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla konfederasyon genel merkezinde toplanacak.
    
     21- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, MOBESE projelerinden ''Mobil Araç Sorgu Sistemi''ne cihaz ve eğitim sınıfı sağlayan Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin'e teşekkür plaketi sunacak.
    
     22- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Ankara'da Hacettepe Üniversitesinde ''Küresel Mali Kriz ve Bankacılık Sistemimiz'' konulu konferans verecek.
    
     23- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Hatay Genç İşadamları Derneği (HAGİAD) ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) işbirliğiyle düzenlenen ''Türkiye ve Dünyadaki Ekonomik ve Mali Gelişmeler'' konulu toplantıya katılacak.
    
     24- Mısır-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ebu Taleb başkanlığındaki heyet, Konya'da ziyaretlerde bulunacak.
    
     25 Garanti Bankası, 2008 yılı yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde yılın ikinci sendikasyon kredisini Londra'da imzalayacak.
    
     26- Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 120. yılında, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır beldesindeki mezarı başında anılacak.
    
     27- Konferans... Toplantı... Tören... Festival....
     - Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bu yıl 10'uncusu düzenlenen ''Deniz ve İnsan'' konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, İstanbul'da sahiplerine verilecek.
     - Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinde, 2008 yılı kasım ayı ihracat rakamlarının değerlendirileceği basın toplantısı yapılacak.
     - Erzurum Öğretmenler Derneği, Öğretmenler Haftası dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey'in de katılacağı kutlama programı gerçekleştirecek. (Saat: 19.00)
     - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Çangsu kenti arasında kardeş şehir ön protokolü imzalanacak.
     - ''Halk Ozanları Sivas Buluşması ve Yaşayan Aşıklar Şöleni'' etkinlikleri kapsamında aşıklar, Şarkışla ilçesinde Aşık Veysel'in mezarını ve evini ziyaret edecek.
     - Efes Pilsen Blues Festivali Kocaeli'nde başlayacak.
    
     28- Petrol Ürünleri İşveren Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan:
     - ''Türkiye'de kayıt içindeki tek sektör akaryakıt sektörüdür.''
     - ''Yüzde kaç alıyoruz da neyin rekabetini yapacağız?''
     - ''Kışın Anadolu'da kar, fırtına demeden 24 saat açığız ve herkesin barınak yeriyiz ama haksız suçlamalarla karşı karşıya kalıyoruz.''
    
     29- Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası, Türkiye-Fransa açılış maçıyla Antalya'da başlıyor.
    
     30- Basketbolda takımlarımızın Avrupa mesaisi...
     - Erkekler Avrupa Kupası'nda (C) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka Fransa'da STB Le Havre takımıyla, (D) Grubu'nda da Türk Telekomspor Ankara'da Yunanistan'ın BC Panellinios takımıyla karşılaşacak.
     - FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası (F) Grubu'nda Galatasaray Cafe Crown, 2. maçında Belçika'da Dexia Mons Hainaut takımıyla karşı karşıya gelecek.
    
     31- Voleybolda Erkekler Teledünya Türkiye Kupası 2. etap 1. tur maçında Ziraat Bankası ile Galatasaray, Ankara'da karşılaşacak.
    
     32- Japonya'da düzenlenen kıtalararası şampiyonada şampiyonluğu elde eden Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İstanbul'a gelecek.
    
     33- Bayanlar Süper Hentbol Ligi'ndeki erteleme maçında, Üsküdar Belediyesi, Bursa Osmangazi Belediyesi ile karşılaşacak.
    
     34- Galatasaray, Hertha Berlin ile UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu 4. karşılaşması için Almanya'ya gidecek.
    
     35- Galatasaray, Avrupa kupalarında yarın 215. maçına çıkıyor.
     - Sarı-kırmızılılar, geride kalan maçlarda 79 galibiyet, 82 yenilgi alırken, 53 maçta da eşitliği bozamadı.
    
     36- Michael Skibbe'nin Avrupa karnesi.
     - Alman çalıştırıcı, Hertha Berlin karşılaşmasında Galatasaray'ın başında Avrupa kupalarındaki 8. maçına çıkacak.
     - Sezona Şampiyonlar Ligi elemelerinde Steaua Bükreş maçlarıyla kötü başlayan Alman teknik adam, UEFA Kupası'nda ise sahaya çıkılan 5 karşılaşmadan 4'ünü kazanmayı bildi.
    
     37- Efes Pilsen, Partizan ile 10. randevuda...
     - Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın karşılaşacağı Partizan Igokea ile Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 9 maçtan 5'ini kazandı, 4'ünü yitirdi.
     - Efes Pilsen, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptığı 398 maçın 245'ini kazanırken, 153 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,090 µs