En Sıcak Konular

01 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

1 Aralık 2008 10:14 tsi
01 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.
    
     2- Güney Kore Başbakanı Han Seung-Soo, Türkiye'ye geliyor.
     - Başbakan Erdoğan, Seung-Soo'yu Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak.
     - Erdoğan ve Seung-Soo ortak basın toplantısı düzenleyecek.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Seung-Soo ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Seung-Soo onuruna akşam yemeği verecek.
     - Han, temasları çerçevesinde Anıtkabir'i ve Güney Kore Parkını da ziyaret edecek.
    
     3- Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Genç İşadamları Derneği'nin ''Yılın Genç İşadamları'' ödül törenine katılacak.
     - Toptan, Adana'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Çağ Üniversitesi'ni ziyaret edecek.
     - Köksal Toptan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) ortaklaşa düzenlediği ''Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda Kadın ve Demokratik Yönetişim'' konulu uluslararası konferansın İstanbul'daki açılış kokteyline de katılacak.
    
     5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin (EMD) Ankara'da düzenlediği sohbet toplantısına katılıyor.
    
     6- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Uluslararası Para Fonu Maliye Bölümünün ortaklaşa düzenlediği ''Mali Kurallar Çalıştayı''nın açılışına katılacaklar.
    
     7- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, resmi ziyarette bulunduğu Bakü'de, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile ikili görüşme yapacak ve basın toplantısı düzenleyecek.
     - Temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Artur Rasizade ve Meclis Başkanı Oktay Esadov tarafından da kabul edilecek olan Babacan'ın ayrıca, Bakü Anadolu Lisesi ve Kafkas Üniversitesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor.
    
     8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB dönem başkanı Fransa ve Avusturya'nın Viyana'da ortaklaşa düzenlediği "e-katılım" bakanlar toplantısında Türkiye'yi temsil edecek.
    
     9- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber ile Turkcell Süper Lig'de görev yapan teknik direktörleri makamında kabul edecek.
    
     10- Güven 2008 Milli Kriz Yönetimi Tatbikatı, tanıtım brifingi Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde yapılacak.
    
     11- Siyasi partilerden.
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay'ı parti genel merkezinde kabul edecek.
    
     12- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 45'i tutuklu 86 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 22'nci duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılacak.
    
     13- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ankara'da düzenleyecekleri ortak basın toplantısında, KOBİ'ler için hazırlanan 1,5 milyar YTL'lik ''Cansuyu Kredi Kampanyasını'' başlatacaklar.
    
     14- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Yunuslar Gösteri Merkezi ile Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nin açılış törenlerine katılacak.
    
     15- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kasım ayı ihracat rakamlarını Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneğinde (TAYSAD) düzenlenecek toplantıda açıklayacak.
    
     16- Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın katılımıyla, bireysel bankacılıkta yeni bir alternatif dağıtım kanalının tanıtım toplantısı İstanbul'da yapılacak.
    
     17- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, gıda sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirecek.
    
     18- Halk ozanları Sivas buluşması.
     - Sivas'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Sivas Valiliği ve Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Halk Ozanları Sivas Buluşması ve Yaşayan Aşıklar Şöleni'' başlayacak.
     - Etkinlik kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi'nde aşıklar, araştırmacılar ve bilim adamlarının katılımıyla ''Yaşayan aşıklık geleneği, sorunları ve çözüm önerileri'' konulu panel düzenlenecek.
    
     19- Toplantı, etkinlik, ziyaret...
     - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hatay'da, 35 ilin birlik başkanlarının katılımı ile düzenlenecek ''AB Destekli Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Koordinasyon Komitesi Toplantısı''na katılacak.
     - Mevlana'nın 735. vuslat yıldönümü etkinlikleri ''Sevgi ve Dostluk Yürüyüşü'' ile başlayacak.
     - Trabzon Limanı'nda bulunan TCG I. İnönü (S-360) Denizaltısı komuta heyeti, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret edecek.
     - Halep Valisi Dr. Tamer Al Hacce ve beraberindeki heyet, Konya'da ziyaretlerde bulunacak.
     - Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Bagdat Amrayev, Manisa Valiliği ile İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
    
     20- Kayıt dışında OECD'yi ikiye katlıyoruz.
     - Kayıt dışı eylem planına göre, OECD ülkelerinde yüzde 18, gelişmekte olan ülkelerde de yüzde 41 olan kayıt dışılık oranı Türkiye'de yüzde 32,1.
     - Plandan: ''vergide adalet ve eşitlik ilkesinin vergisini düzenli ödeyen kayıtlı kesim aleyhine bozulması kayıt dışılığı artırıyor.''
     - ''Kayıt dışı faaliyetlerin artması, toplumun ahlaki değerlerinin bozulmasına ve yasa dışı faaliyetlerin yaygınlaşmasına neden oluyor.''
    
     21- Tekvando Federasyonu'nun genel kurulu Ankara Sürmeli Otel'de yapılacak.
    
     22- Bank Asya Birinci Lig'de 14. haftanın son maçı Manisa'da, Manisaspor ile Karşıyaka arasında yapılacak.

Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,127 µs