En Sıcak Konular

HİNDİSTAN'DA REHİN KALAN MÜEZZİNOĞLU ÇİFTİ YURDA DÖNDÜ

30 Kasım 2008 23:00 tsi
HİNDİSTAN'DA REHİN KALAN MÜEZZİNOĞLU ÇİFTİ YURDA DÖNDÜ Hindistan'ın Mumbai şehrindeki terör saldırılarında bulundukları otelde rehin alınan ve daha sonra kurtarılan Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu çifti Türkiye'ye döndü.

İSTANBUL - Hindistan'ın Mumbai şehrindeki terör saldırılarında bulundukları otelde rehin alınan ve daha sonra kurtarılan Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu çifti Türkiye'ye döndü.
     Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu, Emirates Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla akşam saatlerinde Dubai üzerinden İstanbul'a geldi. Çift, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yakınları tarafından karşılandı.
     Eski Maliye bakanlarından Ziya Müezzinoğlu'nun oğlu olan Seyfi Müezzinoğlu, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün nerede ne zaman ortaya çıkacağının belli olmayacağını belirterek, ''Verilmiş sadakamız varmış, kurtulduk'' dedi.
     Eşinin katıldığı bir fuar dolayısıyla Hindistan'da bulunduklarını dile getiren Müezzinoğlu, teröristlerin kendilerini akşam 21.30'da yakaladıklarını ve ertesi sabah namaz kılmalarının ardından bir odada bıraktıklarını anlattı.
     Seyfi Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
     ''Müslüman olduğumuza inanmaları için Kelime-i Şahadet getirmemizi ve sure okumamızı istediler. Okuduk, inandılar. İstediklerinde sürekli itip kakıyorlardı. Onlar da çok korkuyorlardı. Ben onları rahatlatmaya çalıştım. Bir güven ilişkisi altındaydık. 20-25 yaşlarında beyinleri yıkanmış gençlerdi. Bir yerde onlar için de üzüldüm. Oraya ölmeye gittiler.''
     Teröristlerin, kendilerini rehin aldıkları zaman, bütün erkekleri merdiven sahanlığında dizdiklerini, kadınları da 4. kata çıkardıklarını dile getiren Müezzinoğlu, ''Bu sırada eşim benim Müslüman olduğumu söyleyerek itiraz etti. Bana eğilmemi söylediler. Benim arkamda bulunan 10 kişiyi ateş ederek öldürdüler'' diye konuştu.
     Müezzinoğlu, otelde bir süre dolaştırıldıktan sonra bir odaya götürüldüklerini ifade ederek, burada kendileriyle beraber olan 1'i bayan 3 kişinin de öldürüldüğünü anlattı.
     Seyfi Müezzinoğlu, ''Sonra bizi başka bir odaya götürdüler. Abdest alıp namaz kıldılar. Artık bizi de öldüreceklerini düşünüyorduk, ama olmadı. O odada 8-10 saat askerlerin gelip kurtarmasını bekledik. Haberleşme için eşimin cep telefonunu kullandılar. Bizi Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı askerler kurtardı'' dedi.
     Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması dileğinde bulunan Müezzinoğlu, ''Bir daha oraya gider misiniz?'' sorusuna da ''Bir daha oraya gitmem, kötü anılarım var çünkü'' yanıtını verdi.


Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,778 µs