En Sıcak Konular

TEZİÇ VEDA ETTİ

6 Aralık 2007 17:05 tsi
TEZİÇ VEDA ETTİ Görev süresini 8 Aralık Cumartesi günü tamamlayacak olan Teziç, ''veda etmek'' amacıyla YÖK'te düzenlediği basın toplantısında, değerlendirmede bulundu ve soruları cevapladı.

ANKARA - YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ''toplumun değer yargılarını sarsıcı nitelikteki görüşlerin de üniversitelerde dile getirilmesini olağan karşılamak gerektiğini'' belirtti.
Görev yaptığı süre içinde araştırma görevlisi kadrolarının zamanında verilmemesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını ve 5-6 bin civarında öğretim üyesi olabilecek elemanın kaybedildiğini ifade eden Teziç, ''Umarım bundan sonra daha anlayışlı bir bakış açısı yerleşir'' dedi.
Görev süresini 8 Aralık Cumartesi günü tamamlayacak olan Teziç, ''veda etmek'' amacıyla YÖK'te düzenlediği basın toplantısında, görev yaptığı sürede yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu ve soruları yanıtladı.
Konuşmasında önce basınla ilişkilerine değinen Teziç, ''Bir kurumun, hele hele de anayasal bir kurumun sorumluğunu üstlenmek, ister istemez basınla da temasları zorunlu kılıyor. Sizlere de teşekkür ediyorum'' dedi.
Yükseköğretim ile ilgili konuların hassas konular, bu alanın dinamik bir alan olduğunu ifade eden Teziç, bundan dolayı birçok sorunu da beraberinde getirdiğini belirtti. Teziç, zaman zaman sınırları zorlayan tartışmalar yaşanmasının, yükseköğretimin kendi niteliğinden kaynaklandığını söyledi.
Görev süresi içinde zaman zaman toplumun içinde bulunduğu koşullar ve ortaya çıkan sorunlarla ilgili kamuoyuna açıklama yapma sorumluluğu duyduklarını dile getiren Teziç, ''bunun aktif politikaya müdahale etmek, karışmak anlamına gelmemesi gerektiğini'' belirtti. Teziç, bunların dile getirilmemesi halinde ''üniversitelerin üniversite olmaktan çıkacağını'' söyledi.
Teziç, bir soru üzerine, ''veda'' etmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep ettiğini ancak ziyaret gününün Cumhurbaşkanı'nın yoğun gezi takvimi nedeniyle henüz netlik kazanmadığını bildirdi.

Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,189 µs