En Sıcak Konular

AK PARTİ İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ

30 Kasım 2008 20:55 tsi
AK PARTİ İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarını, en geç 15 ocak 2009 tarihine kadar açıklamayı planladıklarını bildirdi.

KIZILCAHAMAM - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarını, en geç 15 ocak 2009 tarihine kadar açıklamayı planladıklarını bildirdi.
     Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı kapanış konuşmasında, iki gün boyunca Türkiye'yi konuştuklarını, meselelerini değerlendirdiklerini, partinin ve hükümetin yeni yılda takip edeceği yol haritasını, hedeflerini ve yerel seçimler öncesi yapacağı çalışmaların ele alındığını bildirdi.
     Bakan ve milletvekillerinin 13 grup halinde bir araya geldiğini, illerin ve bölgelerin sorunlarının konuşulduğunu, yapılanlar hakkında milletvekillerinin ilk elden bilgi sahibi olma fırsatına sahip olduğunu anlatan Erdoğan, ''Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, milletvekili arkadaşlarımız, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kollarımız, Merkez Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımız her konuda bilgi ve görüş alışverişinde bulundular'' dedi. Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın milletvekillerine bir sunum yaptığını da bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, bugün sona eren toplantı ile mahalli seçimler için de ''start verdiklerini'' bildirdi.
     Seçim takviminin işlemeye başladığını ve Türkiye'nin 29 Mart 2009 günü sandığa gideceğini anımsatan Erdoğan, milletin kendisine hizmet edecek kadroları da hür iradesiyle iş başına getireceğini kaydetti.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Seçimlerde 16 büyükşehir, 142 büyükşehir ilçesi, 65 il, 750 ilçe ve 1350 civarında belde olmak üzere toplam 2 bin 300 civarındaki birimde halkımız belediye başkanlarını seçecek. Türkiye genelinde il genel meclisi, belediye meclis üyesi, köy muhtarı, mahalle muhtarı, köy muhtarı azası, mahalle muhtarı azası olmak üzere yedeklerle birlikte yaklaşık 500 bin kişinin seçimi yapılacak. Sadece bu rakam bile önümüzdeki seçimlerin ülkemiz açısından ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu gösteriyor.
     Seçimlerin demokratik kurallar çerçevesinde güven ve huzur içerisinde yapılması için hükümet olarak her türlü önlemi aldık, almaya devam ediyoruz. AK Parti olarak mahalli seçimlerin demokratik bir yarış içerisinde, demokrasiyi güçlendiren, yücelten ve milletin hür iradesinin sandığa en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayan bir anlayış ve tavır içerisinde hassasiyetle çalışmalarımızı biz de sürdüreceğiz.''
     Bu hafta içerisinde büyükşehir belediyesini kazandıkları 12 ilde bir ''temayül yoklaması'' yapacaklarını bildiren Erdoğan, Kurban Bayramı'nın ardından 46 ilde daha aynı çalışmanın yapılacağını, bu illerde il ve ilçe belediye başkanlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayacaklarını ifade etti.
     Belediye başkanlarını belirlemelerinin ardından önce illerin açıklanacağına işaret eden Erdoğan, ancak değerlendirme süreçlerinin devam edeceğini ancak tüm adayların en geç 15 Ocak 2009 tarihine kadar açıklanacağını söyledi.
     Yerel yönetim seçimlerine karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde ilerleyeceklerini ifade eden Erdoğan, diğer parti ve adayları da seçimlerde demokrasi içerisinde yarışmaya davet ettiklerini söyledi.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Türkiye genelinde boş vaatlerle, ulaşılamaz hedeflerle değil, çamur atma yoluyla, haksız ithamlarla, karalayarak kötüleyerek değil, planlarımızla, projelerimizle, vizyonumuzla, hedeflerimizle 'yaptık, ettik bitirdik' diye konuşacağız, 'cek-cak''larla konuşmayacağız. Şunu bitirdik, şunu yaptık, nerede, ne zaman bunları açıklayarak konuşacağız.
     Hep bununla yıllar yılı millet olarak aldatıldık. Ülkemizde temel atanlar çok olmuştur. Sonra yerinde yeller esmiştir ve ülke maalesef temel betonları mezarlığına dönmüştür. Hep bunu gördük. Bizler iktidara geldiğimizde 20 yıl önce başlatılmış ama yüzde 10, 15 buralarda kalmış olan yatırımları gördük ve bunlara çok ciddi paralar ödendi şimdi ise o dönem geride kaldı. Biz başlarız, tarih veririz ve o tarihte de evelallah bitiririz. Bizim özelliğimiz bu. Fevkalade haller olmadıktan sonra bugüne kadar biz hep bu verdiğimiz sözleri tuttuk.'' Proje ve vizyon sahibi, dürüst adayların yerel yönetim listelerinde yer almasını arzuladıklarını ifade eden Erdoğan, ''Bizim gayemiz birilerini belediye başkanı yapmak, birilerine makam, mevki dağıtmak değil. Biz sadece seçimi kazanacak adaylar da aramıyoruz. Bizim gayemiz, Türkiye'yi en küçük mahalli birimden başlayarak imar edecek, inşa edecek, sorunları çözecek, şehrini köy köy, sokak sokak bayındır hale getirecek, güzelleştirecek adayları işbaşına getirmek'' diye konuştu.

ERDOĞAN: BİR ÇOK ŞEYİ ŞU ANDA YAPAMIYORSAK, BU ODALAR SEBEBİYLE YAPAMIYORUZ

      AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Hemen Danıştaya dava açarlar, bilmem nereye dava açarlar. 'Bunlar yapılmasın' derler. Bir de belediyelerimiz bunlarla uğraşır. Yapılacak olan bir çok şeyi şu anda yapamıyorsak inanın bu odalar sebebiyle yapamıyoruz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısının kapanışında yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti. Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Şuraya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum: Bütün adaylarımızın da bu noktaya dikkat etmelerini bilhassa istiyor, önemsiyorum. Bizler, her alanda olduğu gibi, şehircilik ve mimarlık alanında da dünyaya örnek teşkil eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Önce medeniyetimizi iyi tanıyacağız. Biz sıradan bir millet değiliz. Bizim bu noktada bastığımız yer çok farklıdır. İnsanımız çok farklıdır. Ecdadımızın yaptıklarına baktığımızda ortaya koydukları eserler çok farklı ama biz kendimizi hala tanıyamamışız. Onun için dünyaya bakışımız o pencereden değil. Hala farklı pencerelerden dünyaya bakıyoruz. Gururlu bakacağız, onurlu bakacağız, biz böyle bir milletiz. Bunu yakalayacağız.
     Biz niçin bir Selimiye'nin penceresinden, bir Süleymaniye'nin penceresinden dünyaya bakamayalım, neden? Bunca kervansaraylarımız var. Bunların penceresinden biz dünyaya neden bakamıyoruz, neden? Kimsenin aklına getirmediği tarihlerde, o tarihi mekanlarda su ile akıl hastalarını tedavi eden bir medeniyetin mensupları olarak niçin oralardan biz dünyaya bakamıyoruz? Bunlar bunu daha yeni yakalamış.
     Öyleyse biz, eski dilimizde 'medine' yani şehir kelimesiyle, medeniyet kelimesi biliyorsunuz aynı kökten geliyor. Bizler, Merv, Semerkand, İsfahan, Bağdat, Gırnata, Kurtuba, Üsküp, Saraybosna gibi aşkın, sevdanın, estetiğin, güzelliğin sembolü haline gelmiş şehirler imar eden bir kültürden geliyoruz.
     Sivas'ı, Konya'yı, Bursa'yı, Edirne'yi, İstanbul'u dünya medeniyetinin başkentleri haline getiren bir gelenekten geliyoruz. Bizim şehirlerimiz insan merkezlidir, bizim şehir kültürümüz insan odaklıdır. Bu çok önemli. Ama şimdi maalesef insan merkezli olmaktan biz bu şehirlerimizi çıkardık. Adeta betonların arasına insanımızı mahkum ettik. Estetik yok, insanın sağlığına güç katacak bir anlayış yok. Adeta nefes alamaz hale getiriyoruz. İşte biz AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla bunu yıkıyoruz. Şehirlerimizi buna göre imar ediyoruz. Bizim kirlenmeye, bizim gürültüye, estetikten yoksunluğa, çirkinliğe, çarpık yapılaşmaya tahammülümüz olamaz, olmamalıdır.
     Bizim her bir şehrimiz, her bir ilçemiz, huzurun, barışın, sükunetin, dinginliğin, estetiğin, mimarinin merkezleri olmak zorundadır. İstanbul kadar şairane, New York kadar modern, Bursa kadar huzurlu, Londra kadar çağdaş, Konya kadar hoşgörülü, Paris kadar göz alıcı kentleri inşa etmek, imar etmek gibi bir vizyonun, bir ufkun sahipleri olmak durumundayız.
     Geçmişle geleceği aynı potada buluşturan, modern ile tarihi barıştıran, yeşil ile yapıyı kaynaştıran, insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışını, Türkiye'nin tamamına hakim kılmak gibi bir mesuliyet taşıyoruz. 2004 yılından itibaren mahalli idarelerimiz bu anlayışla hizmet ürettiler. Şehirlerimizin her birini dünya markası haline getirebiliriz.''
     Şehirlerin, tüm dünyanın ilgi odağı yapılabileceğini kaydeden Erdoğan, yollarıyla, köprüleriyle, çağdaş konutlarıyla, kütüphaneleri, spor salonları, kültür merkezleri, parkları, bahçeleri, alt ve üst yapılarıyla, AK Partili belediyelerin şehirlerin çehrelerini değiştirdiğini söyledi. 81 ilin bu potansiyeli ve zenginliği taşıdığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarına şimdi değil, uzun zaman önce başladıklarını ifade etti.
     Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Aylardır çalışıyoruz ha. Yani biz şimdi kampanya başlayınca çalışmalara başlamayacağız. Yani 29 Mart'tan sonra bu işlere başlamayacağız. O illerle ilgili çalışmalara başladık. Dosyalar hazır. 29 Mart'ta o illerde AK Parti, AK belediyecilik işbaşı yaptığı zaman projeler hazır. Hemen uygulamaya başlayacağız. Nerede, neyi nasıl yapacağız? Bunun çalışmaları şu anda devam ediyor. Niye? Geldiğin zaman işin zaten 3 ayı önemli. İlk 3 ayda işin temelini attın, attın. 3 aydan sonra şehir seni yemeye başlar. Ondan sonra belediye başkanı olarak kusura bakma, patinaj yapmaya başlarsın. İlk üç ayda ne yapacağını bilmelisin ve hemen de adımları atmalısın. Bunun raconu budur. Bizler bu tecrübeyi yaşadığımız içindir ki çalışmalarımızı şu anda yaptık, hazırlıklarımız hala devam ediyor. Şehirlerimizin her birini bir dünya markası haline getirebiliriz ve bunu da başaracağız.
     Geçmişte, bir tane Allah aşkına katlı köprülü kavşak olmaz mı? Ama olmadı. Ne diyorlar biliyor musunuz? Modern şehirlerde katlı köprülü kavşak olmaz diyorlar. Hala bu sol zihniyet katlı köprülü kavşak fikrine karşı. Geçen baktım, bir televizyonda bir tartışma. Yani bu işin içinden gelmesem ben de hakikaten yani doğru söylüyorlar diyeceğim.
     Dünyada böyle şey yok diyorlar. Demek ki bunlar herhalde Rusya'ya gidip dolaşmamışlar. Moskova'ya bile gitseler orada var. ABD'ye git var. Tokyo'da bırak tek katlıyı, beş katlı yollar var. Niye? Ulaşım sıkıntısı var da onun için. Onu aşmak için bunu yapmış. Artık bunlar mimarının literatürü içerisinde yerini aldı. Ama bunlar tabii inat olsun, 'AK Parti belediyeciliği böyle bir şey mi yaptı, öyleyse bizim buna karşı olmamız lazım'. Başarıyor ya. Baksana adam şurada 4.5-5 yıl içerisinde 10 tane katlı köprülü kavşak yapmış. 'Nasıl olur?' diyor.
     Arkadaşlar, bu iş sevda işidir. Öyle rahat rahat, ben belediye başkanı oldum yok. O inceliği, o güzelliği yakalayacaksın. O heyecanı yakalayacaksın. 'Efendim, ama işte mimarlar odası ne der? Mimarlar odasının böyle bir derdi yok ki. Varsa başımız, gözümüz üstünde. Ama bir deseler bize 'Ya şöyle, şöyle yapsanız çok güzel olacak.' Aslında sivil toplum örgütlerinin yapması gereken bu değil mi? Bu. Ama bunu yapmazlar. Tam aksine hemen Danıştay'a dava açarlar, bilmem nereye dava açarlar. Bunlar yapılmasın derler. Bir de belediyelerimiz bunlarla uğraşır. Yapılacak olan bir çok şeyi şu anda yapamıyorsak inanın bu odalar sebebiyle yapamıyoruz. Bunu da burada halkımın özellikle duymasını istiyorum. Yapamıyoruz. İstemiyorlar. Çünkü halka çok uzaklar ve her şeye yaklaşımları ideolojik. 'Ülkem bir şey kazansın'. Yok böyle bir dertleri.''



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,485 µs