En Sıcak Konular

YSK'DAN ''YENİ'' OLUŞUMLARA YEREL SEÇİM AMBARGOSU

30 Kasım 2008 11:42 tsi
YSK'DAN ''YENİ'' OLUŞUMLARA YEREL SEÇİM AMBARGOSU YSK,Resmi Gazete'de yayımlanan kararda 1 Ocak 2009 tarihinin "seçim sürecinin" başlama günü olarak kabul edildiğini bildirdi.

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, 1 Ocak 2009'dan seçim günü olan 29 Mart 2009'a kadarki sürede "yeni" köy oluşturacak, köyü bölerek "yeni" oluşumlar doğuracak, köyün idari bağlılıklarını ve ilçeler arası sınırları değiştirecek idari kararlar ile her türlü halk oylamalarının, 29 Mart'taki seçimlerde ve bu seçimlerin gerektireceği işlemlerde dikkate alınmayacağını bildirdi.
     YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, yasa hükmü uyarınca Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacağı bilgisiyle, seçimin başlangıç tarihinin aynı hüküm gereği 1 Ocak 2009 olduğu, bu tarihin aynı zamanda "seçim sürecinin" başlama günü olarak kabul edildiği vurgulandı.
     YSK, 31 Aralık 2008 tarihine kadar kurulmuş olan belediyelere ilişkin kararların, kesinleşmiş olmak koşuluyla 1 Ocak 2009'da yürürlüğe gireceğine işaret ederek, bu kapsamda olan yerlerin organ seçimlerinin 29 Mart 2009 Pazar günü yapılmasına karar verdi.
     Kararda, belde, köy veya bunların bazı kısımlarının bir başka belediyeye katılmaları veya birleşmeleri, mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adları ve sınırlarının değiştirilmesi, belediye veya köy tüzel kişiliğinin kaldırılması veya beldenin köye dönüştürülmesine ilişkin olarak 31 Aralık 2008'e kadar alınan ve kesinleşmiş olan idari kararların, 1 Ocak 2009'da yürürlüğe gireceğini belirterek, bu kapsamda olan yerleşim birimlerinin organ seçimlerinin de yeni durumlarına göre, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacağı duyuruldu.
     Kararda, mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2009'dan önce herhangi bir nedenle boşalan muhtarlık, ihtiyar meclisi ve heyeti üyeliği seçimlerinin de 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacağına işaret edildi.


Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,676 µs