En Sıcak Konular

GEÇEN HAFTA HİSSE SENETLERİ YÜZDE 17,07 DEĞER KAZANDI

29 Kasım 2008 14:43 tsi
GEÇEN HAFTA HİSSE SENETLERİ YÜZDE 17,07 DEĞER KAZANDI İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 17,07 oranında değer kazandı.

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 17,07 oranında değer kazandı.
     Yurt dışında ve ABD'de genel olarak beklentilerden kötü gelen ekonomik verilere karşın finansal sistemi desteklemek adına açıklanan büyük kurtarma paketleriyle birlikte iyimserlik arttı.
     Yurt içinde ise belli bir aşamaya gelindiği kaydedilen IMF anlaşması ve ekonomik önlem paketine yönelik olumlu bekleyiş, bu hafta IMKB'de hızlı bir yükselişi beraberinde getirdi.
     Uzmanlar, dip seviyeye göre yaklaşık yüzde 22 değer kazanan İMKB'nin, ara düzeltmeler olsa da kısa vadeli yönünü yukarı çevirmiş durumda olduğunu savunarak dış piyasalardaki tepki hareketi bozulmadığı taktirde İMKB'nin de yükselme eğiliminde devam edeceğinin beklendiğini kaydediyor.
     Uzun soluklu düşüşün ardından tepki çıkışı yapan endekste 26.200'in önemli direnç olarak göründüğüne dikkat çeken uzmanlar, bu seviyenin aşılması halinde çıkış hareketinin hızlanacağını ve hedefin 29.500-32.200 bandı olacağını tahmin ediyor.
     İMKB Tahvil ve Bono Piyasasındaki oranlarda düşüş yönünde seyir izlendi. YTL karşısında dolar ve avro değer yitirdi. Altın fiyatları geçen haftayı da artışla tamamladı. Mevduat faizlerinin ortalamalarında herhangi bir değişim olmadı.
     Hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 17,07 oranında değer kazandı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1,49, Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 1,48 arttı. Yatırım fonlarının seyrini izleyen A.A Fon Endeksi geçen hafta ortalama yüzde 1,56 yükseldi. Önceki hafta sonundaki oranlara göre, 1 aylık mevduat faizinin haftalık net getirisi yüzde 0,26, haftalık reponun net getirisi yüzde 0,29 olarak gerçekleşti.
     Borsada geçen hafta işlem gören 324 hisse senedinden 289'u değer kazanırken, 27 hisse senedi değer yitirdi, 8 hissenin değeri değişmedi.
     Geçen hafta YTL karşısında dolar yüzde 5,98, avro da yüzde 2,72 değer yitirdi. İstanbul serbest piyasada önceki hafta sonuna göre ABD Doları'nın Yeni Türk Lirası satış fiyatı 0,1000 YTL düşerek 1,5720 YTL, avronun satış fiyatı da 0,0570 YTL düşerek 2,0400 YTL'ye indi.
     Kapalıçarşı'da alınıp satılan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haftalık bazda yüzde 1,49, Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 1,48 arttı.
     Yatırım fonlarına katılma belgeleri önceki hafta sonuna göre yüzde 1,56 oranında değer kazandı.
     Hazine geçen hafta biri bono, ikisi tahvil olmak üzere üç ihale düzenledi.
     İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda oluşan ağırlıklı ortalamalar üzerinden yapılan hesaplamalara göre, çeşitli vadelerdeki kağıtların haftalık net getirileri yüzde 0,30 ile yüzde 0,42 arasında gerçekleşti.
     Mevduat faizlerinin ortalamalarında herhangi bir değişim olmadı.
     Önceki hafta sonunda İMKB Repo Ters Repo Pazarı'nda ortalama faizi yüzde 16,9 dolayında bulunan haftalık reponun net getirisi de yüzde 0,29 olarak gerçekleşti.

Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs