En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BU MİLLET OYUNU SATMAYACAK KADAR ONURLUDUR

29 Kasım 2008 16:40 tsi
ERDOĞAN: BU MİLLET OYUNU SATMAYACAK KADAR ONURLUDUR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu millet bir çuval kömüre, bir çuval una oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, işte birilerinin görmediği budur'' dedi.

KIZILCAHAMAM - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu millet bir çuval kömüre, bir çuval una oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, işte birilerinin görmediği budur'' dedi.
     Erdoğan, ''Milletin zekasını, ferasetini, hakimiyetini kararını ve tercihini aşağılamaya tahkire kadar götürüyorlar işi. 'Göbeğini kaşıyanlar oy veriyor AK Parti'ye' diyorlar . 'Bu ülkenin zencileri oy veriyor' diyorlar. Ama millet bunları yutmuyor ve elinin tersiyle tokadı atıyor ve sandığa da gömüyor'' diye konuştu.
     Erdoğan, Asya Termal Otel'de düzenlenen AK Parti'nin 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, toplantının AK Parti, Türk milleti ve Türkiye için hayırlı ve bereketli sonuçlar getirmesini temenni ettiğini söyledi.
     ''AK Parti ailesi'' olarak her fırsatta bir araya geldiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Durum değerlendirmesi ve öz eleştiri yapıyor, heyecanlarımızı tazeliyoruz. Konuşmaktan, diyalogdan, tartışmaktan, istişare etmekten asla kaçınmıyor, her fırsatta aynaya bakıp kendi muhasebemizi yapıyoruz. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz, istişare toplantılarıyla Türk siyasetinde katılımcılık noktasında numune gösterilecek bir uygulamanın içinde olduk.''
     ''Unutmayalım ki 70 milyon vatandaşımızın sorumluluğu, 780 bin kilometre kare vatan toprağının yükü bizim omuzlarımızdadır'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Dicle'den, Fırat'tan, Meriç'e, Karadeniz'den Akdeniz'e, Edirne'den Ardahan'a kadar her karış ülke toprağının mesuliyeti bizim üzerimizdedir. Bu yük ne kadar ağır olursa olsun bu mesuliyet ne kadar zahmetli olursa olsun bu güne kadar gururla, onurla, şerefle taşıdık bundan sonra da aynı hassasiyetle taşımaya devam edeceğiz.
     Şunu hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız, bu millet bizlere bir emanet verdi, bu emanetin anlamını, önemini, kutsallığını bir an olsun aklımızdan çıkarmıyoruz. Emanetin asıl sahibi aziz milletimizdir.''

ERDOĞAN: HİÇ KİMSE AK PARTİ'YE FARKLI ELBİSE BİÇMEYE KALKIŞMASIN

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'yi kimse ama hiç kimse yanlış yerde konumlandırmasın, hiç kimse AK Parti'ye farklı bir elbise biçmeye kalkışmasın, hiç kimse AK Parti ve onun mensuplarını başkalarına benzetmeye, başka örneklerle tanımlamaya gayret etmesin'' dedi.
     Erdoğan, Asya Termal Otel'de düzenlenen AK Parti'nin 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türk milleti adına görev yaptıklarını, 70 milyon vatandaşı temsil ettiklerini söyledi.
     Milletin umudu, vicdanı, Türkiye'yi kalkındırmanın öncü kadrosu olduklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Türkiye'yi dert edinen, millete hizmeti her şeyin üzerinde tutan, Türkiye'ye sevdalı bir kadronun üyeleriyiz. Bu hareket, bu misyon tek bir kişinin inhisarında değildir. Buradaki seçilmiş kadronun, milletvekillerinin de tekelinde değildir. Bizler vekiliz, temsilciyiz, emanetçiyiz. Emanetin gerçek sahibi, egemenliği kayıtsız ve şartsız elinde bulunduran aziz milletimizdir. Dolayısıyla hareketin asıl sahibi de milletimizden başkası değildir. Her zaman söylediğimiz gibi söz de karar da milletindir. Bize düşen milletin takdirine, tensibine boyun eğmektir. Milletimizin hissiyatını halkımızın duyu ve düşüncesini siyasete yansıtırken, her zaman ortak akılla hareket ettik. Her zaman kolektif bir çaba içinde olduk. AK Parti'nin gücün halkla kurduğu bağdan, teşkilatıyla kurduğu bağdan, tüm milletvekili ve belediye başkanlarıyla kurduğu güçlü bağdan geçiyor.''
     Erdoğan, verdikleri sözlerin arkasında durarak, yolculuklarına aynı heyecan ve kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Yola çıkarken milletimize bir söz verdik; AK Parti olarak, hiç bir zaman ihtilafların, tefrikaların, kamplaşmaların, kutuplaşmaların içinde yer almayacağız. Dedik ki birlik ruhunu kardeşlik hukukunu, vatandaşlık hukukunu koruyacağız. İttifak noktalarımızı, mutabakat noktalarımızı güçlendireceğiz. Dedik ki etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. 3 Kasım sonrasında da 22 Temmuz akşamında da söylediğimiz gibi iktidarımız, sadece kendi bildiğini okuyan, başkalarının sesine kulağını kapatan, demokratik katılım mekanizmalarını tıkayan bir iktidar değildir. Ne söylediysek bugüne kadar arkasında durduk. Bundan sonra da durmaya devam ediyoruz.''

ERDOĞAN: BİZ LAF ÜRETMİYORUZ, İŞ ÜRETİYORUZ İŞ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalara değinerek, ''Hani kadın hakları? Diğer partiler, diğer iktidarlar bugüne kadar kadınımıza yönelik böyle bir yaklaşım sergileyebildiler mi? Hayır, hayır, hayır. AK Parti'yi kadın karşıtı göstermek isteyenlere bunlar en güzel uygulamalı cevaplardır'' dedi.
     Erdoğan, ''Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz iş. Hafıza kayıtlarını, ideolojik yaklaşımlarını gözden geçirsinler de AK Parti'ye böyle yaklaşsınlar'' diye konuştu.
     Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen 13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''milletin derdiyle dertlenen bir iktidar olduklarını'' belirterek, Ankara'da ofisine kapalı kalan bir iktidar olmadıklarını söyledi.
     Sosyal güvencesi olsun olmasın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devam eden tüm özürlülerin özel eğitim giderlerini ilk defa iktidarlarının karşılamaya başladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir ailenin özürlü çocuğu ile kendisinin yanına geldiğini kaydetti. Erdoğan, ailenin kendisine, ''Ben bu yavruma, sizin iktidarınıza kadar bakmakta zorlanıyordum ama şimdi sizden aldığım asgari ücretle ben bu yavruma baktığım gibi ailemizin sıkıntısını da büyük ölçüde gideriyorum. Allah sizden razı olsun. Başımızda daim olun, eksik olmayın'' dediğini söyledi.
     Bu yardımlar sayesinde ailenin geçinebildiğini ve çocuklara rahatlıkla bakılabildiğini dile getiren Erdoğan, valiler, belediye başkanları, kaymakamların da aralarında bulunduğu yetkilileri bu tür ihtiyaç sahiplerinin bulunması için teşvik ettiğini ifade etti.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''(Türkiye Cumhuriyeti devletini dört temel esas üzerinde biz geliştireceğiz) dedik: Demokratik devlet, laik devlet, sosyal devlet, hukuk devleti. 'Bunların bir tanesini ihmal edemeyiz' dedik ama bugüne kadar kimsenin aklına sosyal devlet geliyor muydu? Hayır. İşte biz onun da kapısını açtık. İnşallah bunun gereğini yapacağız. Türkiye, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak gereğini yerine getiren örnek devlet olacak.''



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,241 µs