En Sıcak Konular

NATO DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANIYOR

6 Aralık 2007 14:18 tsi
NATO DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANIYOR NATO üyesi 26 ülkenin dışişleri bakanları, Kuzey Atlantik Konseyi'nin yıl sonu olağan toplantıları çerçevesinde Brüksel'de buluşuyor.

BRÜKSEL – NATO üyesi 26 ülkenin dışişleri bakanları, Kuzey Atlantik Konseyi'nin yıl sonu olağan toplantıları çerçevesinde Brüksel'de buluşuyor.    
Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından temsil edileceği toplantıların resmi bölümü yarın yapılacak.    
NATO bakanları, bu akşam, Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht'un davetinde, AB üyelerinin bakanlarıyla gayrı resmi yemekte bir araya gelecek.      
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve AB Yüksek Temsilcisi Javier Solona'nın da hazır bulunacağı yemekte, 32 ülkenin temsilcileri, Kosova'nın olası bağımsızlığı konusunu ele alacak.    
Bakanlar, Kosovalıların tek taraflı bağımsızlık ilan etmeleri durumunda ''ortak tavır'' izlenmesi için uzlaşma arayışlarını sürdürecek.    
ABD ile çok sayıda NATO ve AB ülkesinin, Kosova'nın bağımsızlığını tanımaktan yana tavır koyduğunu belirten diplomatlar, bu tanımanın ''koşullu ve koordinasyonlu'' şekilde gerçekleşmesi için uyum arayışında bulunulduğunu belirtiyor.
NATO bakanlarının yarınki resmi toplantısında Afganistan'daki operasyonlara ilişkin son gelişmeler de değerlendirilecek.    
Kuzey Atlantik Konseyi'nin gündeminde, terörizme karşı ortak mücadele konusu da yer alırken Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın bu konuya özellikle dikkat çekeceği, Türkiye'deki gelişmeler hakkında müttefikleri bilgilendireceği ve uyaracağı öğrenildi.

 BAKAN BABACAN BRÜKSEL'E GİTTİ

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gitti.
Babacan, Brüksel'e hareketinden önce, Esenboğa Havalimanında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Bakan Babacan, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen "AB, Türkiye ve Kürtler" konferansının sonuç bildirisine yönelik bir soru üzerine, PKK'nın, AB tarafından resmen terör örgütü olarak ilan edilmiş bir örgüt olduğunu hatırlatarak, "Bunun yoruma açık bir yanı yoktur" diye konuştu.
AB'nin temel ilkelerinden birinin ifade özgürlüğü olduğunu kaydeden Babacan, Avrupa Parlamentosu'nda ve Avrupa'nın her yerinde ifade özgürlüğünün uygulanmasının yine AB'yi AB yapan temel ilkeler arasında olduğunu belirtti.
"Terör örgütü PKK'nın sanki Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi, onların ilişkide olduğu bir örgüt gibi yanlış bir şekilde yansıtma, algılatma çabası vardır" diyen Babacan, buna Avrupalı dostlar dahil herkesin dikkat etmesi gerektiğine işaret etti.
PKK'nın bir terör örgütü olduğunu tekrarlayan Babacan, "Burada mesele farklı etnik kökenliler arasındaki bir mesele değildir" dedi.
Türkiye'nin terör örgütüyle mücadelesi olduğunu ifade eden Babacan, herkesin Türkiye'yle ve Türkiye'nin bu mücadelesinde samimi bir dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti. Babacan, "Bu Avrupalı dostlarımız için de Türkiye'de yaşayan bazıları için de geçerlidir" diye konuştu.



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,659 µs