En Sıcak Konular

MUMBAİ'DEKİ OBEROİ OTELDE KONTROL SAĞLANDI

28 Kasım 2008 15:53 tsi
MUMBAİ'DEKİ OBEROİ OTELDE KONTROL SAĞLANDI Hindistan'ın Mumbai kentinde teröristlerin bulunduğu Trident/Oberoi Otelinde güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı bildirildi.

MUMBAİ - Hindistan'ın Mumbai kentinde teröristlerin bulunduğu Trident/Oberoi Otelinde güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı bildirildi.
     Hindistan'ın elit Ulusal Güvenlik Muhafızlarının komutanı J.K Dutt, komandoların oteldeki iki silahlı kişiyi öldürdüğünü ve binanın kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.
     Öte yandan Mumbai emniyet müdürü de, Oberoi otelinde 24 ceset bulduklarını açıkladı. Yeni bulunan cesetlerle saldırılarda ölenlerin sayısı da 143'e yükseldi.
     Emniyet Müdürü Hasan Gaffur, otelde rehineleri kurtarma operasyonunun sona erdiğini belirtti.
     Gaffur, saldırıya uğrayan diğer otel Tac Mahal'da ise silahlı bir kişiyle çatışmanın devam ettiğini, ultra Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'nde ise hala 2 ya da 3 saldırganın bulunduğunu ifade etti.
     Bu arada Hindistanlı yetkililer, Mumbai'deki saldırılarla ilgili olarak Pakistan'ı suçlamaya devam ediyor.
     Hindistan Dışişleri Bakanı Pranab Mukherjee, batıdaki Jodhpur kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mumbai'deki kanlı saldırıların arkasında gelen ilk istihbarat bilgilerine göre "Pakistan'daki bazı unsurların" bulunduğunu ileri sürdü.
     İsrail basını da, Hindistan'ın, Mumbai'deki rehinelerin kurtarılması için İsrail'in askeri yardım önerisini reddettiğini bildirdi.

MUMBAI'DE 9 MİLİTAN ÖLÜ, 1'İ CANLI ELE GEÇİRİLDİ

     Hindistan'ın Mumbai kentinde değişik noktalara saldıran militanlardan 9'unun ölü, birinin canlı ele geçirildiği bildirildi.
     Maharashtra eyaletinin Başbakan Yardımcısı R.R. Patil, çatışmalarda 15 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiğini belirtti.
     Eyaletin Emniyet Müdürü A.N. Roy da güvenlik güçlerinin kısa bir süre önce denetimi ele geçirdikleri Tac Mahal Otelinde hasar gücü yüksek patlayıcılar bulunduğunu bildirdi.
     Emniyet Müdürü Roy, otelin iki noktasında yüksek hasar verme kapasitesine sahip patlayıcı ele geçirdiklerini belirtti.

OTELDEKİ SON TÜRK VATANDAŞI DA KURTARILDI

ANKARA - Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu bir otelde mahsur kalan son Türk vatandaşının da kurtarıldığını söyledi.
     Bilman yaptığı açıklamada, Hindistan güvenlik makamlarının, Yasemin Erden isimli Türk vatandaşına kısa süre önce ulaştığını ve vatandaşın güvence altında olduğunu belirtti.
     Bilman ayrıca, Erden'in oteldeki diğer konuklarla birlikte binadan çıkarılmasının beklendiğini kaydetti.

HİNT ORDUSU SON TERÖRİST İÇİN OPERASYON BAŞLATTI

MUMBAİ - Hint ordusu, terör saldırılarının düzenlendiği Mumbai kentindeki son militanı ele geçirmek için operasyon başlattı.
     Bölgedeki basın mensupları, Tac Mahal oteline operasyon başlatan Hint güvenlik güçlerinin, çarşamba gününden beri eylemi sürdüren en az bir aşırı dinci militanı ele geçirmek için el bombalarıyla saldırdığını belirttiler.
     Bu arada, Hint güvenlik yetkilileri, saldırılarda ölen yabancıların sayısının 8'e yükseldiğini bildirdiler. Saldırılarda 22 yabancı uyruklunun da yaralandığı belirtildi.

HİNDİSTAN'DA YAHUDİ MERKEZİNE DÜZENLENEN OPERASYON SONA ERDİ

YENİ DELHİ - Hindistan'ın Mumbai kentinde komandoların, Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'ne düzenlediği operasyonun sona erdiği iddia edildi.
     Yerel televizyon, yaklaşık iki gündür yabancıları rehin tutan militanların bazılarının yakalandığını belirterek, komandoların öldürülen militanların cesetleriyle binadan ayrıldığını duyurdu.
     Binadaki rehinelerin akıbeti hakkında ise açıklama yapılmadı.
     Mumbai emniyet müdürü Hasan Gaffur ise operasyonun nihai aşamada olduğunu, ancak henüz tamamen bitmediğini söyledi.
     Gaffur, CNN/IBN haber kanalına yaptığı açıklamada, operasyonun bitmesinin uzun zaman almayacağını ümit ettiklerini kaydetti.

"REHİNELERİN HEPSİNİN ÖLDÜĞÜ SANILIYOR"

KUDÜS - Hindistan'ın Mumbai kentinde komandoların operasyon düzenlediği Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'ndeki rehinelerin hepsinin öldüğünün sanıldığı iddia edildi.
     İsrail kurtarma servisi Zaka'nın, yardım için Mumbai'ye gönderdiği ekibe dayandırdığı açıklamasında, "Görünen o ki, rehineler hayatta değiller" ifadesi kullanıldı.
     Açıklamada, rehinelerin kimliği ve sayılarıyla ilgili ise bilgi verilmedi. İsrailli bir haham ve eşinin rehineler arasında olduğu sanılıyordu.

 



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,633 µs