En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: CHP İLK DEFA NORMALLEŞİYOR

27 Kasım 2008 12:56 tsi
YAZICIOĞLU: CHP İLK DEFA NORMALLEŞİYOR BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bazı türbanlı kadınların CHP'ye katılımına ilişkin ''Bana göre CHP ilk defa normalleşiyor'' dedi.

ANKARA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bazı türbanlı kadınların CHP'ye katılımına ilişkin "Bana göre CHP ilk defanormalleşiyor" dedi. Yazıcıoğlu, Kültür Turizm ve Sanat Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Galip Yıldırım ve beraberindeki sendika çalışanlarını parti genel merkezinde kabul etti.
     Muhsin Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, özellikle memuremeklilerinin pahalılık altında ezildiğini, bu nedenle emekli olmadan önce birterfi almanın hayat meselesi haline geldiğini belirtti. Yazıcıoğlu, bu durumun"memurları siyasal iktidarın emrine soktuğunu" söyledi."Terörist başı Öcalan'ın psikolojisinin düzeltilmesi için İmralı'daki cezaevinin yanına ek binalar yapılmaya çalışıldığını" öne süren Yazıcıoğlu,"Kimse gazinin, ailesinin psikolojisi ile şehitlerin yakınlarının psikolojisine bakmıyor.
     Yıllardır Türkiye'yi kan gölüne döndürmüş bir eşkıya ile mücadele edenbir milletin psikolojisine hiç aldırış etmiyorlar. Yakında (niye evinde değil) diye kampanyalar başlayacak" diye konuştu.

''SİYASİ İSTİSMAR''

     Son dönemde türbanlı ve çarşaflı kadınların CHP'ye katılımına ilişkindeğerlendirmelerde bulunan Yazıcıoğlu, bazı kesimlerin CHP'nin tutumunu"anormal" bulduğunu ve sebebini sorduğunu belirterek, "Halbuki bana göre CHPilk defa normalleşiyor. Türkiye'de başı açıklar olduğu kadar başı örtülüler de var. Bu ülkede farklı etnik kökenden gelen farklı mezheplere sahip insanlar var. Burada her rengin, tonun varlığını kabul etmek, asgari insani bir davranış ve demokratik bir bakış olur" dedi.
     CHP'nin uzun yıllar olayı böyle görmediğini iddia eden Yazıcıoğlu,şunları kaydetti:"Bakmadığını görmediği için şimdi normal bakışı anormal hale geliyor.Her tepkinin bir sebebi var. İşin samimiyetine baktığınız zaman bunu ölçecek birölçü yok elimizde ama bu bal gibi siyasi istismardır. Bu ülke her alanda yapılansiyasi istismarların sonucunda bu hale geldi.
     Başı örtülü olmak, geleneksel değerlerimize göre yaşamak suç da değil. Bu insanlar da her yerde var olmalıdır. Bence CHP'de de olsunlar, üniversitede de olsunlar, kamusal alanda da olsunlar. Çünkü bunlar bizim ülkemizin insanı. Bunlar uzaydan mı geldi? Bunlar suçlu mu? Bunlara acıyarak bakışı da yadırgıyorum.



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,602 µs