En Sıcak Konular

'ZİYARETİM İLİŞKİLERİ HIZLANDIRACAK'

6 Aralık 2007 12:41 tsi
'ZİYARETİM İLİŞKİLERİ HIZLANDIRACAK' Cumhurbaşkanı Gül,Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un resmi konuğu olarak Ata Yurdu'nda temaslarda bulunuyor...

AŞKABAT -  Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un resmi davetlisi olarak Türkmenistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Bu ziyaretimi iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri daha hızlandıracak, yeni bir ivme kazandıracak bir olay olarak görüyorum'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından, Cumhurbaşkanlığı Köşkünde basın toplantısı düzenlediler.
Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin bundan 15 yıl önce yeni ve tarihi bir döneme girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu yeni dönemde de ilişkilerimizi güçlendirmek, derinleştirmek ve daha ileri seviyeye götürmek her iki ülkenin ve iki cumhurbaşkanı olarak bizlerin yeni vizyonu olacaktır'' diye konuştu.
İki ülke arasında Ekonomik İşbirliği Konseyi oluşturma konusunda karara vardıklarını ifade eden Gül, Türkmenistan'ın uluslararası ilişkiler konusunda attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül, iki ülke arasındaki yüksek potansiyelin bir çok alanda harekete geçirilmesi ve bunun halkların çıkarına değerlendirilmesi için çalışma komisyonlarının oluşturulmasına karar verdiklerini aktardı.

''TERÖR VE DİĞER KONULARDA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ''
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov da Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkmenistan'a ziyarette bulunmasından dolayı sevinç içinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Bunun dışında ayrıca bölgesel seviyede yapılacak işler hakkında fikir teatisinde bulunduk. Bu çerçevede iki ülke arasındaki işbirliğinin önemini vurguladık. Bölge olarak terör, suç ve diğer uyuşturucu gibi konularda bir çok zorluğun olduğunu ve iki ülkenin bu konularda beraber çalışacağını belirttik. Ayrıca ekonomik alanda işbirliğine yönelik olarak hükümetler arası düzeyde bir komisyon oluşturulmasına karar verdik. Komisyonun çalışmalarını yaparak zamanında bize rapor vermeleri konusunda anlaştık.''
Heyetler arası görüşmelerin ardından ''Türkiye ile Türkmenistan arasında hükümetler arası ekonomik komisyon kurulması''na dair anlaşma, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Hoca Muhammed Muhammedov tarafından imzalandı.

Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,994 µs