En Sıcak Konular

UNAKITAN: ''4,9 MİLYAR YTL AÇIKLA BÜTÇEYİ KAPATACAĞIZ''

27 Kasım 2008 12:38 tsi
 UNAKITAN: ''4,9 MİLYAR YTL AÇIKLA BÜTÇEYİ KAPATACAĞIZ'' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2008 yılında öngördükleri bütçe açığının 14 milyar YTL olduğunu, ancak Ekim sonunda bu açığın 4,9 milyar YTL olarak gerçekleştiğini ifade ederek, "Öngördüğümüz açıktan daha az bir açıkla bütçeyi kapatacağımız anlaşılıyor" d

İSTANBUL - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2008 yılında öngördükleri bütçe açığının 14 milyar YTL olduğunu, ancak Ekim sonunda bu açığın 4,9 milyar YTL olarak gerçekleştiğini ifade ederek, "Öngördüğümüz açıktan daha az bir açıkla bütçeyi kapatacağımız anlaşılıyor" dedi.
     Unakıtan, Uluslararası Altın Zirvesi sırasında gazetecilerin, 2008'de vergi ile ilgili ne aşamada olduklarına ilişkin bir sorusu üzerine, vergi gelirlerinin iyi olduğunu söyledi. Unakıtan, şöyle devam etti:
     "İyi bir aşamadayız. Ekim sonuçlarına göre durumumuz gayet iyi. Yani, tahmin edilenden daha düşük bir vergi topluyoruz diye bir şey söz konusu değil. Vergi gelirlerimiz iyi. Yıl sonu itibariyle bütçedeki rakamlardan daha iyi para toplayacağımızı tahmin ediyorum.
     Size bir rakam vereyim; aşağı yukarı bizim 2008 yılındaki öngördüğümüz bütçe açığı, 14 milyar YTL civarındaydı. Ama Ekim sonuna geldik. Bu açık 5 milyar YTL civarında, 4,9 milyar. Önümüzde Kasım ve Aralık ayları var. Yaptığımız, o öngördüğümüz açıktan daha az bir açıkla bütçeyi kapatacağımız anlaşılıyor. Bu da hem harcamalarımızın hem de gelirlerimizin tahminlerimizden daha iyi bir durumda olduğunu gösteriyor."
    
     -"BÜYÜME TAHMİNİMİZ YÜZDE 4"
    
     Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, büyüme tahminlerinin yüzde 4 olduğunu belirterek, ileride belli zamanlarda revizelere gidilebileceğini bildirdi.
     İşsizlik fonunun kullanılma alanlarıyla ilgili hükümetin herhangi bir karar vermediğini ifade eden Unakıtan, daha önce belli bir kısmının GAP projelerinde kullanılacağının söylendiğini, bununla ilgili de mevzuat değişikliklerinin yapıldığını hatırlatarak, "Onun dışında şu anda hükümet tarafından alınmış bir karar yok. Ama böyle bir karar alınmayacak manasında değil. Hükümetimiz her an bunları değerlendirir, yeni yeni kararlar alabilir. Fakat şu anda böyle bir karar söz konusu değil..." dedi.
     Önlem paketinin içeriğine ve vergi indirimine ilişkin sorular üzerine de Unakıtan "Önlem paketiyle ilgili ne duyum almışsanız, ne bilginiz varsa biraz kendinize saklayın. Sayın Başbakanımız açıkladığı zaman var mı, yok mu orada görürsünüz" dedi.
     Unakıtan, şöyle devam etti:
     "Dünyanın ekonomik durumu dinamik bir şekilde değişiyor. Bırak aydan aya değişmeyi, günlük değişmeleri görüyoruz. Bugünlerde de çok hassas günlerin içerisinde bulunduğumuzu herkes biliyor. İleride bunlarla ilgili bir tahmin değişikliği olursa, zaten revizelere gidilir. Ama ikide bir 'OECD şöyle dedi, haydi biz de değiştirelim. IMF böyle dedi, biz de değiştirelim. Dünya Bankası böyle dedi, biz de değiştirelim' gibi tahminler değişmez. Bizim şu andaki büyüme tahminlerimiz yüzde 4'tür. İleride belli zamanlarda revizelere gidilebilir. Plan revizelerine gidilebilir."

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,695 µs