En Sıcak Konular

BAYKAL, KARAYALÇIN İLE GÖRÜŞTÜ

26 Kasım 2008 17:01 tsi
BAYKAL, KARAYALÇIN İLE GÖRÜŞTÜ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanlığından istifa eden Murat Karayalçın'ı, en kısa zamanda CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sunma şansı elde edeceklerini umduğunu söyledi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanlığından istifa eden Murat Karayalçın'ı, en kısa zamanda CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sunma şansı elde edeceklerini umduğunu söyledi.
SHP Genel Başkanlığı görevinden önceki gün istifa eden Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı süreci konusunda CHP Genel Başkanı Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.
Baykal ve Karayalçın, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Karayalçın'ın, partisinin ilgili organlarıyla görüştükten sonra SHP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Baykal, ''Şu anda bir sivil sosyal demokrattır kendisi. Zannederim bu konumu da çok uzun sürmeyecektir. En kısa zamanda onu CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sunma şansı elde edeceğimizi umut ediyorum'' diye konuştu.
Adaylık takvimiyle ilgili beklenti olduğunu tahmin ettiğini dile getiren Baykal, ''Sizi çok bekletmeyeceğimiz kanaatindeyim'' dedi.
Karayalçın da CHP Genel Başkanı Baykal ile adaylık sürecindeki görüşmelerini anımsattıktan sonra, ''24 Kasım Pazartesi günü itibariyle 6.5 yıldır onur, kıvanç ve coşkuyla yürüttüğüm SHP Genel Başkanlığından ayrıldım. Sayın Baykal ile birlikte aldığımız karar uyarınca bu işlemi yaptım. CHP'nin Ankara Anakent Belediye Başkan adayı olmak için süreci ben kendi durumum itibariyle 24 Kasımda başlatmış oldum'' diye konuştu.

"HER TÜRLÜ TELKİNE AÇIĞIZ"

Baykal, CHP'ye türban ve çarşaflı kişilerin katılımının hatırlatılarak, ''Bu kişiler namaz kılan kişilerdir. Genel Merkezde namaz kılmaları için bir düzenleme yapacak mısınız?'' sorusunu, ''Bu konuda kimse mağdur, masum olmayacaktır. Herhangi bir sıkıntı yok'' diye yanıtladı.
Deniz Baykal, CHP'ye son katılımların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine, ''dik durması'' tavsiyesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: ''Böyle bir tavsiyeyi memnuniyetle karşılıyorum. Bizim izlediğimiz politikalar konusunda dik durma tavsiyesine ihtiyaç gösteren bir durumun bulunmadığını takdir edersiniz. CHP olarak biz, daima iddialarımızın, sözlerimizin, değerlendirmelerimizin arkasında olduk. Her türlü telkine, tavsiyeye açığız. Hepsini memnuniyetle karşılarım. Obama'ya telkin yapan bir kişinin bize telkin yapmasında şaşılacak bir şey yok. Teşekkür ederiz.''
Baykal, diğer adayların ne zaman açıklanacağı sorusu üzerine, henüz net bir takvimleri olmadığını söyledi. Yüksek Seçim Kurulunun takvimine göre hareket edeceklerini anlatan Baykal, ''Biz olabildiğince erken açıklamak istiyoruz'' dedi.

"İKTİDARIN SUÇLULUK DUYGUSUNUN İFADESİDİR"

Baykal, katıldığı bir televizyon programında ise ''İmralı'da 5-6 mahkumun daha konuşlandırılacağı Adalet Bakanlığınca açıklandı. Bütün bunları nasıl değerlendiriyorsunuz? 'Arkası gelecek, Öcalan'ın başka cezaevine nakledilmesi, hatta serbest bırakılmasına kadar giden bir süreç başlıyor' diyenler de var'' denilmesi üzerine şöyle konuştu:
''İmralı'ya başka mahkumların nakledilmesi konusu demokratik bir toplumda olması gerektiği gibi, kamuoyu önünde açıkça tartışılarak, ihtiyaçlar ifade edilerek, ne yapılmak istendiği söylenerek yürütülmüyor.''
Gizlilik içinde, kamuoyuna bilgi vermeden, kamuoyunun dikkatini çekmeden bir oluşum gerçekleştirilmek istendiğini iddia eden Baykal, ''Bu iktidarın suçluluk duygusunun bir ifadesidir'' dedi.



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,231 µs