En Sıcak Konular

''İMRALI'DA İNŞAAT BAŞLADI''

26 Kasım 2008 16:12 tsi
''İMRALI'DA İNŞAAT BAŞLADI'' Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, İmralı Cezaevi'nde inşaatın başladığını bildirdi.

ANKARA - Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, İmralı Cezaevi'nde inşaatın başladığını bildirdi.
     Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu kabul salonunda mahkumlarca yapılan el sanatı ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
     Açılışa katılan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kahraman, gazetecilerin İmralı Cezaevi'ndeki inşaatın ne aşama olduğu yönündeki soruları üzerine, inşaatın safhası, başlangıcı ve neler yapılabileceği konusunda Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yeterli açıklamayı yaptığını belirterek, ''İnşaatımız başladı'' dedi. Kahraman, Ceza İnfaz Yasası'nda yakın zamanda disiplin cezalarına ilişkin bir değişiklik düşünülüp düşünülmediğini sorusunu, ''İnfaz Yasası üzerinde ciddi bir mesafe aldığımız çalışmamız yok. Her zaman yasalarımızda, İnfaz Yasası da dahil, gerekli olduğu zaman düzenlemeler yapılır'' diye yanıtladı.
     ''İmralı'ya hangi tür mahkumların gönderileceğinin'' sorulması üzerine Kahraman, henüz o konuda bir karar verilmediğini, konunun inşaat bittikten sonra netlik kazacağını kaydetti.
     Kahraman, ''Cezaevine kaç kişinin gönderilmesi düşünülüyor?'' sorusuna da, ''Mütevazı bir eklentimiz olacaktır. Onun da tamamını da doldurur muyuz, doldurmaz mıyız karar vermedik'' yanıtını verdi. Bir gazetecinin ''İmralı'ya geçmek isteyen mahkumların müracaatta bulunduğu yönündeki haberlerin doğru olup olmadığı'' sorusunu Kahraman, ''Müracaatlar var. Oraya geçmek isteyenler uzun yıllardır olmuştur. Biz önce inşaatımızı yapalım sonra değerlendireceğiz'' diye yanıtladı.
     Kahraman, bir başka soru üzerine de niyetlerinin ''adadaki kişinin taleplerini değil, devletin ihtiyacını karşılamak olduğunu'' söyledi.
     Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman da bir gazetecinin ''Burada mahkumlara el sanatları yapmaları konusunda sağlanan imkanlar İmralı'da da olacak mı? Öcalan da bu tür ürünler yapabilecek mi?'' sorusunu yanıtlarken bu tür imkanların İmralı'da da olduğunu bildirdi.

Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,416 µs