En Sıcak Konular

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELEDE SGK'YA BİLGİ AKACAK

26 Kasım 2008 10:45 tsi
 KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELEDE SGK'YA BİLGİ AKACAK Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında kamu idareleri, bankalar ve çeşitli kuruluşlardan Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bilgi akacak.

ANKARA - Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında kamu idareleri, bankalar ve çeşitli kuruluşlardan Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bilgi akacak.
     SGK Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme, Bilgilendirme ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda genelge yayımlandı.
     Genelgeye göre, bankalarca, bankaya gidilerek ya da internet ve telefon bankacılığı aracılığıyla ilk defa mevduat hesabı açtırılması, kredi taleplerinin sonuçlandırılması, kredi kartı ve çek karnesi verilmesinde, başvuru sahibinden meslek bilgileri ve çalışılan yerin unvanı ve açık adres bilgileri alınarak, elektronik ortamda SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Yazılım Geliştirme ve Sistem Daire Başkanlığına bildirilecek. Daire Başkanlığınca, kurumun tescil kütüklerinden toplu ve elektronik ortamda sigortalılık kontrolü yapılacak ve bu bilgiler sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine iletilecek.
     Milli Eğitim İl Müdürlükleri, ilk ve ortaöğretimde, her yıl öğrencilerin kayıt döneminde velilerin meslek, iş yeri unvan ve adres bilgilerini kurumun ilgili birimlerine gönderecek.
     Okul öncesi eğitim, özel eğitim okulları ile çeşitli kursları, uzaktan eğitim yapan kuruluşlar, dershaneler, sürücü kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, öğrenci etüt eğitim merkezleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile benzeri özel eğitim kurumlarına açılma izni verilmesinde, iş yeri unvan ve adresi bilgileri ile zorunlu olarak istihdam edilen personele ait iş sözleşmeleri kuruma bildirilecek.
     Özel eğitim kurumlarından özel kreş, anaokulu, ilk ve ortaöğretim, özel kurslar, dershaneler ve özel destek veya rehabilitasyon merkezleri kayıt esnasında, öğrenci velileri ve hayatta olan anne ve babalarına ait meslek, iş yeri unvan ve adres; sürücü kurslarında ise kursiyerlere ait meslek, iş yeri unvan ve adres bilgileri SGK'ya iletilecek.
     Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince Sporcu Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Yönetmeliği gereğince düzenlenen lisans formuna eklenen meslek, iş yeri unvan ve adresi bilgileri, spor kulüplerinin tescil bilgileri ile spor kulüplerinin belli periyotlarda yapılan denetimleri esnasında kulüpte çalışanlara ait kimlik bilgileri, özel spor, masaj, izcilik kulüplerinin tesis ruhsatı tescil bilgileri ile tesislerin belli periyotlarda yapılan denetimlerinde buralarda çalışanların kimlik bilgileri, özel tesislerde çalışan antrenörler adına düzenlenen Antrenör Onay Formuna ilave edilecek meslek ve iş yeri adres bilgileri sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine aktarılacak.
     Noterlerdeki, evlenme sözleşmesi, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, miras taksimi, gayrimenkul, kira sözleşmesi, taahhütname, borç senedi, beyanname, vekaletname gibi iş ve işlemlerde muhatap tarafların meslek, iş yeri unvan ve adres bilgileri sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine bildirilecek.
     Türk Telekom, Vodafone, Turkcell ve AVEA gibi sabit telefon ve GSM operatörlerince telefon hattı başvuru formalarıyla, kişilerin meslek bilgileri ve iş yeri unvanı ve adres bilgileri alınacak.

Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,559 µs