En Sıcak Konular

ARAGONES: GOL FIRSATLARINI DEĞERLENDİREMEDİK

26 Kasım 2008 01:38 tsi
 ARAGONES: GOL FIRSATLARINI DEĞERLENDİREMEDİK Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Porto karşısında ilk 30-35 dakika belki de bu sezonun en iyi oyununu oynadıklarını, ancak fırsatları değerlendiremeyince, 2-1 yenildiklerini söyledi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Porto karşısında ilk 30-35 dakika belki de bu sezonun en iyi oyununu oynadıklarını, ancak fırsatları değerlendiremeyince, 2-1 yenildiklerini söyledi.
     Aragones, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, 30-35 dakikada 4-5 net gol pozisyonu bulduklarını belirterek, ''Gol fırsatı bulduk, ancak değerlendiremedik. Onlar iki kere geldi, gol attı. İkinci golde elle alınan bir top, ilk golde de Volkan Demirel'e yapılan bir faul vardı'' dedi.
     İlk yarı 18. dakikada 2-0 önde olmaları gerektiğini savunan Aragones, şöyle konuştu:
     ''İlk yarı ilk 30-35 dakikada belki de bu sezonun en iyi futbolunu izledik diyebiliriz. Futbolda böyle fırsatları değerlendiremezseniz, 2-0 lehimize olacak sonuç aleyhimize döndü. İkinci golde elle alınan bir top vardı. Bundan sonra maç bizim için biraz tehlikeye girdi. Bu Porto takımına ani atak için çok müsait durum yarattı. 18. dakikaya döndüğümüzde biz çoktan 2-0'ı bulmamız lazımdı. Onlar 2-0'dan sonra geride durdular. Futbolda her zaman sonucu etkileyen goldür, fırsatları gole çeviremediğimiz zaman böyle sonuçlar oluyor. Hakemin takdir haklarını doğru kullandığını söyleyemem.''
     İspanyol teknik adam, geçen sezon İspanya gol kralı olan Güiza'nın performansıyla ilgili bir soru üzerine önce ''Güiza burada o seriyi yakalayamadı. O seri biraz gecikti. Biz de daha erken bulmasını beklerdik'' derken, ''Pardon, unuttum. Oyuncularımı basın önünde çok fazla değerlendirmiyorum'' diyerek, Güiza hakkındaki değerlendirmesine devam etmedi.
     Bir gazetecinin, ''Türkiye ve Fenerbahçe'ye burada çalışma imkanı verdiği için hep teşekkür ediyorsunuz. Geçen sezon bu takım çeyrek final oynadı, şimdi Arsenal sayesinde UEFA Kupası şansı sürüyor. Özür dilemek ihtiyacı hissediyor musunuz?'' sorusuna üzerine İspanyol teknik adam, ''Ben 24 saat futbolla yatıp kalkan bir insanım. Geçen sene daha başarılıydı belki, ama bugün gerekli fırsatları değerlendiremedik. O yüzden öyle bir sonuç oldu'' dedi.
     Öte yandan Fenerbahçe, yarın sabah yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarına başlayacak.
     Porto Teknik Direktörü Jesualdo Ferreira ise Fenerbahçe karşısında takım ruhuyla kazanmayı başardıklarını söyledi.
     Ferreira, grupta hedeflerinin birinci olarak bir üst tura çıkmak olduğunu vurgulayarak, ''Tabii ki, amacımız birinci olmak. Son 2 seneye göre çok daha iyi oynamaya başladık. Genç bir ekibimiz var. Sanıyorum döndüğümüzde Dragon Stadı'nda çok büyük bir kutlama yapacağız'' diye konuştu.
     İlerdeki 3 oyuncusunun çok fedakarlık yaparak oynadığını anlatan Jesualdo Ferreira, ''3 oyuncumuzu iğnelerle, doktor kontrolünde oynattık. Biz kendi sahamızda daha iyi oynuyoruz, ama bugün o kadar yüksek seyirci baskısına rağmen iyi oynadık ve sonuca ulaştık'' ifadesini kullandı.

ROBERTO CARLOS: KİEV'DE KAZANMAK ZORUNDAYIZ

     Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, bundan sonraki bütün konsantrasyonlarını, Dinamo Kiev'i deplasmanda yenerek, yollarına UEFA Kupası'nda devam etmek üzerine yoğunlaştıracaklarını söyledi.
     Maç sonrası yayıncı kuruluşun mikrofonlarına konuşan Brezilyalı futbolcu, ''Dinamo Kiev maçını kazanmamız gerekiyor. Buna kesinlikle kafamızı vermemiz gerekiyor'' dedi.
     Porto önünde maça çok baskılı başladıklarını anlatan Roberto Carlos, ''İlk dakikalarda golü bulsaydık, daha farklı bir karşılaşma olabilirdi. Ancak yediğimiz golden sonra işler düşündüğümüz gibi gitmedi. Artık bu saatten sonra yapmamız gereken, Dinamo Kiev'i yenerek, UEFA Kupası'nda devam etmek. Çalışıp, karşılığını alamamak bizi üzüyor. Kiev'de kazanmak zorundayız'' diye konuştu.
     Roberto Carlos ayrıca, Porto'nun attığı 2. gol öncesi rakip oyuncunun topu elle önüne aldığını belirterek, ''Bunun sonucunda da rakip oyuncu kendi işini kolaylaştırıp, Yasin'in işini zorlaştırdı. Bu konuda hakeme şikayetimi ilettim. Porto, Avrupa kupalarında daha kendini göstermiş, daha başarı kazanmış bir ekip. Belki de bu, onu etkilemiş olabilir'' ifadesini kullandı.
     Fenerbahçeli Gökhan Gönül ise 2-1 yenildikleri Porto maçında ellerinden geleni yaptıklarını, ancak bunun galibiyet için yetmediğini söyledi.
     Bu yenilgiyle Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma şanslarının bittiğini söyleyen Gökhan, ''Elimizden geleni yaptık. Artık UEFA Kupası'nda bir şeyler yapmalıyız. İnşallah Dinamo Kiev'i yenerek UEFA Kupası'na kalır ve stadımızda oynanacak finale kadar gelme şansını yakalarız'' diye konuştu.
     Maçın hakemine tepki göstererek, ''Tabii ki biz de hatalıyız. Maçın başlarında çok pozisyona girdik. Ama, atamadıklarımıza mı, yediklerimize mı yanıyım, bilmiyorum'' dedi.



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,861 µs