En Sıcak Konular

TÜRKİYE-KAZAKİSTAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ

25 Kasım 2008 18:00 tsi
TÜRKİYE-KAZAKİSTAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev, Türk ülkelerinin geleceğini çok parlak gördüğünü belirterek, ''Bu geleceği inşa edecek olan gençlerimizdir'' dedi.

KOCAELİ - Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev, Türk ülkelerinin geleceğini çok parlak gördüğünü belirterek, ''Bu geleceği inşa edecek olan gençlerimizdir'' dedi.
     Amreyev, Kocaeli Üniversitesi ve Kazakistan Gumilev Avrasya Ulusal Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde Umuttepe Yerleşkesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı.
     Türkiye'ye büyükelçi olarak yeni atandığını anımsatan Amreyev, uzun süredir farklı ülkelerde büyükelçilik görevi yürüttüğünü, geçen aylarda da Kazakistan Cumhurbaşkanı'nın kendisini arayarak ''Uzun süredir yurt dışında görev yapıyorsun, artık eve dönmen gerekiyor'' dediğini dile getirdi.
     Kazakistan'a dönüp Cumhurbaşkanı'nın huzuruna çıktığını, Cumhurbaşkanı'nın ise kendisini Türkiye'ye büyükelçi olarak atadığını bildirdiğini dile getiren Amreyev, ''(Cumhurbaşkanı'na) Eve döneceğimi anımsatmam üzerine, 'Türkiye senin de evin' diye cevap aldım'' dedi.
     Kazak halkının iki ülkeyi evleri gibi gördüğüne, tarihsel süreç boyunca çeşitli iş birliklerine imza atıldığına dikkati çeken Amreyev, şöyle konuştu:
     ''İki üniversite arasındaki iş birliği, her iki ülkenin arasındaki iş birliği bakımından büyük önem taşıyor. Kazakistan ile Türkiye arasındaki iş birliğini geliştirme açısından da en iyi nokta sanayi bakımından gelişmiş olan Kocaeli'dir diye düşünüyorum. Türkiye gelişmiş bir ülke, Kazakistan da büyük başarı göstererek gelişmekte olan bir ülkedir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Kazakistan'ın Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) 6 Orta Asya ülkesi ve 3 Kafkas ülkesi arasında 2. sıradaydı, bugün ise bu 9 ülkenin GSMH'sının iki katını oluşturuyor. Kazakistan'ın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum, çünkü Kazakistan'ın geçmişi de zengindi. Sovyetler Birliği döneminde özellikle bilim açısından önemli bir yere sahipti. Pek çok bilim adamı yetiştirdi, özellikle uzay bilimleri alanında önemli isimler yetiştirdi. Türk ülkelerinin geleceği çok parlak ve bu geleceği inşa edecek olanlar gençlerimizdir. Bu iş birliği bu inşada büyük katkı sağlayacaktır.''


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,833 µs