En Sıcak Konular

BAYKAL: TERÖR ÖRGÜTÜ HÜKÜMETİ TAVIR DEĞİŞİKLİĞİNE SÜRÜKLEMEYİ BAŞARDI

25 Kasım 2008 16:33 tsi
BAYKAL: TERÖR ÖRGÜTÜ HÜKÜMETİ TAVIR DEĞİŞİKLİĞİNE SÜRÜKLEMEYİ BAŞARDI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör örgütünün, Hükümeti, Abdullah Öcalan'ın konumuyla ilgili olarak bir tavır değişikliği noktasına sürüklemeyi başardığını iddia etti.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör örgütünün, Hükümeti, Abdullah Öcalan'ın konumuyla ilgili olarak bir tavır değişikliği noktasına sürüklemeyi başardığını iddia etti.
     Baykal, CHP TBMM Grup toplantısında konuşmasına başlamadan önce, partiye yeni katılımlar oldu.
     Baykal, ekonominin daralmaya başladığını, işsizliğin arttığını, inşaat, turizm ve otomotiv sektörünün krizi ağır biçimde yaşadığını ifade ederek, bütün ülkeler tedbir alırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin aktörlerine ağır suçlamalar yöneltmeyi tercih ettiğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan'ın, Hindistan dönüşü, ekonomik krize karşı kamu bankalarının devreye sokulacağını söylediğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:
     ''Kime karşı? Özel bankalara karşı... Kim söylüyor? Kamu bankalarını satmayı marifet diye ilan etmiş, elde avuçta kamu bankası bırakmamış, en son satmaya karar verdiği Halk Bankası ile Ziraat Bankasını, kriz geldiği için satamaz duruma sürüklenmiş olan Başbakan, şimdi satmaya niyetlendiği kamu bankalarının arkasından özel bankaları tehdit etmeye kalkıyor. Sayın Başbakan, kamu bankalarını damadının başında bulunduğu şirkete Sabah ve ATV'yi aldırmak için talimat verip devreye soktun. Şimdi krizi önlemek için devreye sokacağım diyorsun. O kamu bankalarının elinde ne kaldı ki neye güvenerek devreye sokacaksın.''
     Krize karşı tedbirlerin zamanında alınmadığını öne süren Baykal, IMF ile anlaşma noktasına gelindiğini anımsatarak, ş''Sadece bu bile, 6.5 yılın iyi yönetilmediğini, Türkiye'nin bugün IMF tekrar mahkum bir noktaya gelmiş olduğunu ortaya koyuyor.Türkiye'de 6.5 yıl iyi kullanıldı diye diye milleti aldattınız ama şimdi aldatamaz hale geldiniz'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Güneydoğu Anadolu'dan gelen bir heyete, ''Ben, burada sizlere söyleyemeyeceğim bazı şeyleri de düşünüyorum. Sizlerin de düşündüğünüz bazı şeyleri, bana söyleyemediğinizi biliyorum. Ben onlara da hak veriyorum'' dediğini ifade eden Baykal, Cumhurbaşkanı'nın, Anayasal kimliği bir yana, toplumun bütün kesimlerinin ortak anlayışı sahiplenmesi ve yansıtması gerektiğini söyledi. Baykal, şöyle konuştu:
     ''Türkiye'de, Cumhurbaşkanı'nın söylemekten korkacağı, söylenmekten çekineceği hangi düşünce olabilir? Eğer bir cumhurbaşkanı bazı düşüncelerini söylemekten korkuyor, çekiniyorsa, (Söyleyemem şimdi, ortalık allak bullak olur. Anayasaya, kanunlara aykırı olur. Halkın anlayışına ters düşer. Söyleyemem ama ülkeyi öyle yöneteceğim, öyle cumhurbaşkanlığı yapacağım ki bir süre sonra bunlar daha konuşabilir olacak. Ülkeyi oraya taşıyacağım...) Cumhurbaşkanlığında takiye olur mu?''
     Terör örgütünün ele başı Abdullah öcalan'ın statüsünün değiştirileceğinin anlaşıldığını, bu konuda bir kararın alındığı ve uygulamaya geçildiğinin görüldüğünü ifade eden Baykal, ''Bu konuya yönelik hükümetin tavrı, hepimizde hayal kırıklığı yaratmıştır'' dedi.

 



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,436 µs