En Sıcak Konular

ÇELİK: ÖĞRETMENLER ÇOCUKLARIN GERİSİNDE KALMAMALIDIR

24 Kasım 2008 18:47 tsi
 ÇELİK: ÖĞRETMENLER ÇOCUKLARIN GERİSİNDE KALMAMALIDIR Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Anne babalar çocuklarının gerisinde kalabilir, bilgileri itibarıyla çocuklarına yetişemeyebilirler ama öğretmenler kesinlikle çocuklarının, eğittikleri insanların gerisinde kalmamalıdır'' dedi.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Anne babalar çocuklarının gerisinde kalabilir, bilgileri itibarıyla çocuklarına yetişemeyebilirler ama öğretmenler kesinlikle çocuklarının, eğittikleri insanların gerisinde kalmamalıdır'' dedi.
     24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda kutlama töreni düzenlendi.
     Törende konuşan Çelik, MEB'in büyük bir camia olduğunu, kamu hizmetini Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar götürdüğünü kaydetti. Öğretmenlerin fedakarlığının hiçbir maaşla, hiçbir ücretle ve maddi değerle karşılanamayacağını anlatan Çelik, ''Onların esas tatmini manevi tatmindir. Ders verdikleri, mesleğe, hayata hazırladıkları öğrencilerin gözlerindeki parıltı, memnuniyet ifadesi öğretmenlerimizin en büyük hediyesidir, en büyük ücretidir'' diye konuştu.
     Öğretmenlerin çocukların ''ruh mimarları'' olması gerektiğini ifade eden Çelik, öğrencisinin kalbine giremeyen bir öğretmenin onun beynine girmesinin mümkün olmayacağını söyledi.
     Öğretmenlerin çocuklara ''öğrenmeyi öğretmesi gerektiğini'' dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Anne babalar çocuklarının gerisinde kalabilir, bilgileri itibarıyla çocuklarına yetişmeyebilirler ama öğretmenler kesinlikle çocuklarının, eğittikleri insanların gerisinde kalmamalıdır. Onun için öğretmenlik dinamizm ister, kariyer basamakları bunun için gereklidir. Ama maalesef Türkiye'de yapılan her güzel faaliyetin, her yeniliğin önünde statükocu anlayış adeta büyük bir direnç göstermektedir. Her seferinde soluğu mahkemelerde almaktadır ve her seferinde öğretmenimizin öğrencimizin aleyhinde sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Ama kim ne yaparsa yapsın birileri bozar, tahrip eder... Ama biz eğitimcilerin görevi onarmaktır.''
     Öte yandan, Çelik, törenden önce gazetecilerin soruları üzerine, belediyelerin öğrencilere verdiği burslarla ilgili Anayasa Mahkemesinin iptal kararı konusunda şunları söyledi:
     ''Bugün ve dün bazı belediye başkanları beni aradılar ve bunun önündeki engellerden söz ettiler. Şu bir kesin ki, biz hep CHP'nin bozduğunu, yıktığını yapmaya çalışıyoruz. CHP böyle bir başvuruyu yaparak açıkçası yükseköğretim gençliğinin içtiği bir kase çorbaya göz dikmiştir. Bu ortada olan bir şeydir ama Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı çıktıktan sonra bakalım, hep birlikte bir çözüm üretmeye çalışacağız. Özellikle belediyelerin vermiş olduğu yüz binlerce bursla ilgili ortada ciddi bir sıkıntı vardı.''
     Bir gazetecinin, ''Belediyelerden kaynak alarak bursları YURTKUR aracılığıyla vermeye devam etmeyecek misiniz?'' sorusuna Çelik, ''Ben bu gençleri mağdur etmeme adına bunun böyle olmasını istiyorum ama belediyeler de bunun önündeki yasal engellerden söz ediyorlar. Bu açıdan önümüzdeki günlerde bunları masaya yatıracağız'' karşılığını verdi.

Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,293 µs