En Sıcak Konular

ERDOĞAN, HİNTLİ İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

24 Kasım 2008 13:00 tsi
ERDOĞAN, HİNTLİ İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan tankerlerle Karadeniz'i aşarak gelen petrolün boru hattı ile taşınmasının, taşıma süresini 39 günden 16 güne düşüreceğini söyledi.

BANGALORE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan tankerlerle Karadeniz'i aşarak gelen petrolün boru hattı ile taşınmasının, taşıma süresini 39 günden 16 güne düşüreceğini ifade ederek, ''Bunun navlun fiyatında meydana getirdiği olumlu tesiri her halde kimse, hiçbir uyanık yönetim, iktidar elinin tersiyle itmez'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Hindistan'daki muadili Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu (FICCI) tarafından Chancery Pavilion Hotel'de, onuruna verilen çalışma yemeğinde yaptığı konuşmada, şu anda iki ülke arasındaki 3 milyar dolar düzeyindeki ticaret hacminin, 2010 yılı sonu itibarıyla 6 milyar dolara ulaşması gerektiğini söyledi.
     Serbest Ticaret Anlaşması'nın gerçekleşmesinin önemine değinen Erdoğan, iş adamlarına da seslenerek, hükümetler olarak her türlü desteği sağlamaya ve tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduklarını belirtti.
     Türkiye ve Hindistan enerji bakanlarının görüşmeler yaptığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Enerji konusunda bakanlarımız görüşmeler yapıyor ve şu anda önemli bir adımın atılacağı inancındayım. Daha önce tankerlerle ta Rusya'dan Karadeniz'i aşarak petrolün geldiğini düşünün, bir de boru hattıyla geldiğini düşünün. Bu, petrol taşıma süresini 39 günden 16 güne düşürecektir. Tabii bunun navlun fiyatında meydana getirdiği olumlu tesiri herhalde kimse, hiçbir uyanık yönetim, iktidar elinin tersiyle itmez, buna yatırımı yapar. Bu adımlar atılacaktır.
     Arz güvenliği noktasında da bu önem arz ediyor. Bu adımları atmanın gayretlerini inşallah önümüzdeki haftalarda Türkiye, İsrail ve Hindistan enerji bakanları bir araya gelmek suretiyle gerçekleştirecek.''
     Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında yaptıkları projelere de değinen Başbakan Erdoğan, ''İnanıyorum ki Hindistan'ın altyapı yatırımlarında Türk firmaları büyük rol oynayacaktır'' diye konuştu.

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,616 µs