En Sıcak Konular

ŞİMŞEK:''KRİZDEN HIZLI ÇIKMA POTANSİYELİMİZ VAR''

23 Kasım 2008 15:07 tsi
ŞİMŞEK:''KRİZDEN HIZLI ÇIKMA POTANSİYELİMİZ VAR'' Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin krizden çok hızlı çıkma potansiyeli olduğuna inandığını belirtti.

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin krizden çok hızlı çıkma potansiyeli olduğuna inandığını belirterek, ''Şu anda üzerinde çalıştığımız ve zaman zaman zaten açıkladığımız önlemlerin amacı, (krizin) reel ekonomiye yansımalarını sınırlamak, finans sektörünün güçlü kalmasını sağlayıp finans sektörünün reel sektörün destekçisi olmasını sağlamaktır'' dedi. 
TRT-2'de yayımlanan ''1+100'' programında sorularını yanıtlayan Şimşek, mayıs ayında IMF ile 19. stand by anlaşmasının bittiğini, o dönemde dünyadaki kriz bu kadar derin olmadığı için bundan sonraki bir IMF programının çıpa olarak yararlı olacağını düşündüklerini söyledi. 
IMF ile anlaşma konusunda kesin bir zaman veremeyeceğini, ancak şu anda önemli mesafe kat edildiğini ifade eden Şimşek, Türkiye'nin önceliklerini gözetecek, sorunların çözümüne katkısı olacak, reel ve finans sektörüne yansımaları olumlu olabilecek bir program üzerinde çalıştıklarına işaret etti.
Şimşek, ''hazırladığınız önlem paketi hangi konuları kapsıyor'' sorusu üzerine, dünyada çok büyük önlem paketleri açıklandığını, buna karşın krizin durulmadığını söyledi.
Şimşek, şunları kaydetti: 
''Sihirli bir paket açıklanacak ve sorunlar çözülecek gibi bir beklenti var, beklentileri makul tutmakta fayda var, bizim imkanlarımız sınırlı. Alınacak önlemler ve şu ana kadar alınan önlemler, reel ekonomiye bu krizin etkisini sınırlamaya çalışmak. Her halükarda bu krizden etkileneceğiz çünkü ihracat yaptığımız piyasalarda daralma var. Ama Türkiye başlangıç noktası itibariyle bu krize iyi yakalandı. Krizden Türkiye'nin çok hızlı çıkma potansiyeli olduğuna inanıyorum. Şu anda üzerinde çalıştığımız ve zaman zaman zaten açıkladığımız önlemlerin amacı, (krizin) reel ekonomiye yansımalarını sınırlamak, finans sektörünün güçlü kalmasını sağlayıp finans sektörünün reel sektörün destekçisi olmasını sağlamaktır.''

Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs