En Sıcak Konular

ANKARASPOR: 0 - GALATASARAY: 0

22 Kasım 2008 22:22 tsi
 ANKARASPOR: 0 - GALATASARAY: 0 Turkcell Süper Lig'de oynanan Ankaraspor-Galatasaray mücadelesi, golsüz eşitlikle tamamlandı.

ANKARA-Turkcell Süper Lig'de oynanan Ankaraspor-Galatasaray mücadelesi, golsüz eşitlikle tamamlandı. 
     2. dakikada kazanılan serbest vuruşta, Sabri topu direkt kaleye gönderirken, meşin yuvarlak kaleci Senecky'de kaldı.
     4. dakikada Meira'nın geri pasında topu kapan De Nigris, kaleci De Santics ile karşı karşıya pozisyonda yerden plase bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Ancak Servet son anda meşin yuvarlağı kale çizgisi üzerinden çıkardı.
     20. dakikada Sabri'nin ceza sahasının dışından kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Senecky meşin yuvarlağı kornere çeldi.
     32. dakikada Arda'nın sağ taraftan ortaladığı pasta Kewell'ın kafayla vurduğu top kale direğinden döndü. Pozisyonun devamında topla art arda buluşan Ümit ve Ayhan vuramayınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
     43. dakikada Arda'nın sağ taraftan ortaladığı topa ceza alanı içinde kimse dokunamayınca meşin yuvarlak auta gitti.
     Mücadelenin ilk yarısı golsüz tamamlandı.
     46. dakikada Adem'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde De Nigris'in vurduğu top, üstten auta gitti.
     62. dakikada soldan gelişen Galatasaray atağında Kewell'ın bıraktığı topa sol çaprazda Ayhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
     68. dakikada Uğur'un soldan ortasında uygun pozisyondaki De Negris vuramayınca Ankaraspor önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.
     72. dakikada Batak'ın uzaktan sert şutunda kaleci De Sanctis topu uzanarak kornere çeldi.
     84. dakikada Neca'nın kullandığı serbest vuruşta ceza alanına gönderdiği top Ediz'in kafa vuruşunda az farkla auta gitti.
     87. dakikada ceza alanında topla buluşan Ümit'in sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Senecky topu kornere çeldi.
     Mücadele, golsüz berabere tamamlandı.
    
     Stat: Yenikent ASAŞ
     Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Gökhan Memişoğlu xx, Serdar Diyadin xx
     Ankaraspor: Senecky xx, Erhan xx, Ediz xx, Batak xx, Uğur xx, Muhammed x (Dk. 65 Neca x), Murat Tosun x, Theo xx, Adem xx, Mehmet Çakır x (Dk. 51 Bilal x), De Nigris xx (Dk. 84 Konate ?)
     Galatasaray: De Sanctis xx, Sabri xx, Emre x (Dk. 73 Nonda x), Servet xx, Volkan xx, Meira xx, Hakan xx, Kewell xx (Dk. 80 Aydın ?), Ayhan xx, Arda xx (Dk. 87 Barış ?), Ümit xx
     Sarı kartlar: Dk. 25 Emre (Galatasaray), Dk. 40 Uğur, Dk. 60 Bilal (Ankaraspor)

 SKİBBE:''MAALESEF 1 PUANLA DÖNÜYORUZ''

     Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, golsüz berabere kaldıkları Ankaraspor maçından sonra, "Maalesef İstanbul'a 1 puanla dönüyoruz" dedi.
     Skibbe, düzenlediği basın toplantısında, 60-65 dakika oyuna hakim olduklarını belirterek, "Rakibimiz defansif oynadı. İkinci yarıda rüzgar şiddetini artırdı, bizim oyunumuzu da etkiledi. Son 15-20 dakikada rüzgar nedeniyle iki takım için de şans oyununa döndü. Bugün kazanarak onların üzerine çıkmak istiyoruz. Biz tabii ki deplasmanda galip geleceğiz. İlk haftada olduğu gibi son haftada zirvede olacağız" diye konuştu.
     Alman teknik adam, "Galatasaray, niçin şut çekmiyor?" sorusuna, "Bunun sebeplerinden birisi rakibimizin çok kalabalık savunma yapması. Attığımız şutlar ya takıldı ya da hedefe gitmedi" yanıtını verdi.
     Orta sahanın görevini iyi yaptığını düşündüğünü söyleyen Skibbe, "Rüzgar olmasa daha iyi olabilirdi. Önümüzdeki takımlar galip gelmek zorundalar. Bizin için önemli olan devre arasından önce farkı azaltmak. Deplasmanda galip gelmediğiniz zaman sahamızdaki maç daha önemli oluyor. Bu yüzden Hacettepe maçı bizim için daha önem kazandı" ifadelerini kullandı.
     Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan da ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, "Bizim için beraberlik beklemediğimiz bir sonuçtu. Hava şartları bizi çok zor durumda bıraktı. 12 yıldır futbol oynuyorum. İlk kez böyle bir rüzgar gördüm" diye konuştu.
     Normal şartlarda bu maçın kesinlikle pazar günü oynanmasını gerektiğini savunan Karan, "Federasyon herhalde böyle gerek gördü. En azından biraz daha dinlenmiş olurduk" yorumunu yaptı.
KOCAMAN: ''RAKİBİMİZİN BASKISI BENİ ŞAŞIRTTI'' 
     
     Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray'ın ilk yarıdaki baskısının kendisini şaşırttığını söyledi.
     Kocaman, rakiplerinin baskısını azaltma planıyla sahaya çıktıklarını belirterek, ''Tatsız, tuzsuz bir maçtı. Bunu sadece gol açısından söylemiyorum. Esas amacımız öne geçmek ve rakibimizin baskısını azaltmaktı. İlk yarıda büyük baskı benim için de şaşırtıcıydı. Biraz daha oyunu öne çekmemiz gerekiyordu. Gol yemeden geçirmemiz bizim adımıza bir şans oldu'' şeklinde konuştu.
     İkinci yarıda oyunun kontrolünü nispeten Galatasaray'la paylaşmaya başladıklarını dile getiren Kocaman, şunları kaydetti:
     ''Biraz daha topun sahibi olduk. Önemli pozisyonlar da yakaladık fakat atamadık. Beraberliğe çok sevindiğimi söyleyemem ama üzüldüğümü de söyleyemem. Her sezon 4 büyüklerin dönem dönem iniş ve çıkışları olabiliyor. Son dönemlerde onların puan kayıpları daha arttı. 70. dakikaya kadar eşitlik halinde götürmek istiyorduk. Daha sonra ofansif gücü olan oyuncuları oyuna katmayı düşündüm. Özer'in olmaması, Neca'nın yeni sakatlıktan yeni çıkması biraz olsun planımızı etkiledi.''



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,445 µs