En Sıcak Konular

HİCKEY: İSTANBUL 2020 OLİMPİYATLARINA ADAY OLMALIDIR

22 Kasım 2008 16:15 tsi
HİCKEY: İSTANBUL 2020 OLİMPİYATLARINA ADAY OLMALIDIR Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 37. Genel Kurul Toplantısı İstanbul'da sona erdi.

İSTANBUL - Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 37. Genel Kurul Toplantısı İstanbul'da sona erdi.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) kuruluşunun 100. yılı kapsamında İstanbul'daki Hilton Exhibition Center'da yapılan genel kurulun ardından EOC Başkanı Patrick Hickey, EOC Onursal Başkanı Mario Pescante ve TMOK Başkanı Togay Bayatlı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
     Hickey, genel kurulda yoğun programları olduğunu ve birçok konuyu ele alıp, tartıştıklarını ifade ederek, ''Önemli sorunlardan biri de Pekin Olimpiyat Oyunları'nda Avrupa'nın madalya kontenjanının düşmüş olmasıydı. Bu konuyu tartıştık, 'Neler yapmamız lazım, nasıl önlem alacağız?' konularını konuştuk'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün genel kurula gelmesinden büyük onur duyduklarını ifade eden Patrick Hickey, şunları söyledi:
     ''Hem gala yemeğine hem de genel kurulun açılışına gelmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu genel kurul, TMOK'un 100. yılı ile birlikte oldu. TMOK, EOC üyeleri arasında değerli yeri olan komitedir. Şimdi büyük bir heyecanla 2011 de Trabzon'da yapılacak organizasyonu bekliyoruz. Şunu da ifade etmek istiyorum; biz sadece burada çok iyi bir organizasyon değil, Türk halkından da çok büyük misafirperverlik ve hoşgörü gördük. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız.''
     Hickey, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı konusundaki bir soru üzerine ise, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün hem galadaki, hem de açılıştaki konuşmasında çok kesin ifadeyle Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarına aday olacağını ifade etti. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bunu söylemişse elbette ki bu gerçektir. EOC Başkanı ve IOC üyesi olarak söylüyorum, İstanbul mutlaka aday olmalıdır. İstanbul bu genel kurulda, çok pozitif bir izlenim sergilemiştir, oy almıştır. Onursal başkanımız Mario Pescante de oy kullanan bir IOC üyesi o da öyle düşünüyor'' diye konuştu.
     Pescante, İstanbul'un mutlaka olimpiyat oyunlarına talip olması gerektiğini ifade ederek, ''İstanbul son zamanlarda değişmiş bir şehir. Çevre güzelliği başlamış. Türkiye sporda önemi olan bir ülkedir. Bunu sadece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların şöhreti için söylemiyorum. Diğer branşlarda da başarı kazanmış bir ülkedir. Türkiye mutlaka aday olmalıdır'' şeklinde konuştu.

Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,183 µs