En Sıcak Konular

ANKARAGÜCÜ: 0 - FENERBAHÇE: 0

22 Kasım 2008 18:00 tsi
ANKARAGÜCÜ: 0 - FENERBAHÇE: 0 Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü-Fenerbahçe maçı 0-0 berabere sona erdi.

ANKARA - Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü-Fenerbahçe maçı 0-0 berabere sona erdi. 
     Karşılaşmaya konuk takım Fenerbahçe, hücumda etkisiz başladı. Güiza'ya atılan uzun toplarla etkili olmaya çalışan sarı-lacivertliler, bu futbolcunun ileri uçta yalnız kalması nedeniyle aradığı pozisyonları bir türlü üretemedi.
     Ev sahibi Ankaragücü ise ön alanda yaptığı baskıyla rakibinin oyununu bozmaya çalıştı. Orta sahayı kalabalık tutan başkent ekibi, rakibinin etkili oyuncularını iyi savunarak tehlikeli olmalarını engelledi.
     24. dakikada İbrahim'in sağ taraftan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan De Souza'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
     29. dakikada Deivid'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Güiza, zayıf bir vuruş yapınca, meşin yuvarlak kaleci Serkan'da kaldı.
     31. dakikada Murat Erdoğan'ın sol taraftan ortasında, kaleci Volkan uzanarak Mehmet'ten önce topa sahip oldu.
     39. dakikada Murat Erdoğan'ın sağ taraftan yaptığı ortada, kalabalık savunma arasında iyi yükselen Jaba'nın kafa vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağa sahip oldu.
     44. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in vuruşunda, kaleci Serkan meşin yuvarlağı son anda kornere tokatladı.
     Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.
     46. dakikada Jaba, ceza alanı içinde uygun durumda bulunan Gökhan'a pasını çıkardı. Bu futbolcunun çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
     55. dakikada Vederson'un ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, top auta çıktı.
     57. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Ankaragücülü Gökhan'ın vuruşunda, top direğin dibinden auta gitti.
     73. dakikada Fenerbahçe savunmasından topu kapan İbrahim'in ceza alanı dışından vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
     Karşılaşma, golsüz eşitlikle tamamlandı.
    
     Stat: 19 Mayıs
     Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Gencerler xx, Muhittin Gürses xx
     Ankaragücü: Serkan xx, Elyasa xxx, Tolga xx, De Souza xx, İlkem xx, İbrahim xx, Cem xx, Gökhan xx (Dk. 90 Murat Duruer ?), Murat Erdoğan xx, Mehmet x (Dk. 63 Barbaros x), Jaba x (Dk. 90+3 Iglesias ?)
     Fenerbahçe: Volkan xx, Gökhan xx, Lugano xx, Edu xx, Vederson xx, Deivid x (Dk. 65 Maldonado x), Selçuk x (Dk. 57 Kazım xx), Josico x, Emre x (Dk. 80 Gürhan x), Alex x, Güiza x
     Sarı kartlar: Dk. 38 Selçuk (Fenerbahçe), Dk. 79 Elyasa (Ankaragücü)

ANKARAGÜCÜ-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

     Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü ile yaptığı maça birçok eksikle geldi.
     İstanbul temsilcisinde, sakatlıkları bulunan Roberto Carlos, Semih ve Tümer'in yanı sıra Uğur, Burak, Deniz, Önder ve Can Ankara deplasmanına getirilmedi. Alex de uzun süren sakatlık döneminin ardından ilk kez Ankaragücü karşısında formasına kavuştu.
     Fenerbahçe'de, önümüzdeki hafta Beşiktaş ile yapılacak derbi maç öncesinde 3 futbolcu, sarı kart sınırında bulunuyor.
     Edu, Lugano ve Ali Bilgin, Ankaragücü maçında sarı kart görmeleri halinde derbi maçta cezalı duruma düşecek ve forma giyemeyecek.
     Bu arada Ankaragücü taraftarları, kulüp başkanı Cemal Aydın ve yönetim kuruluna olan tepkilerini, bu maçta da sürdürdüler.
     Maç öncesinde, oynanırken ve İstiklal Marşı'nın son bölümünde ''yönetim istifa'', ''Cemal Aydın istifa'' tezahüratlarıyla tepkilerini ortaya koyan başkent temsilcisinin taraftarlarına, Fenerbahçe taraftarları da bir ara eşlik etti.

 ARAGONES: ''DEFANSLAR İYİ OLUNCA GOL OLMADI''

     Turkcell Süper Lig'de, başkent deplasmanında Ankaragücü karşısında sahadan golsüz eşitlikle ayrılan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones, karşılaşmada iki takımın defansının iyi oynaması nedeniyle çok gol pozisyonu olmadığını söyledi.
     Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Aragones, mücadelenin gerçekte ortada geçtiğini belirterek, ''Her iki takımın defansı da iyi bir oyun oynayınca, çok gol pozisyonu olmadı. Gol pozisyonuna girememeyi deplasmanda oynamaya bağlamamak gerekir. Bugün kazanmayı beceremedik. Gol getirecek hamleleri denedik, ancak bir türlü golü bulamadık'' diye konuştu.
     Bir basın mensubunun, Fenerbahçe'nin bu sezon olduğu kadar puan kaybı yaşamadığını ve liderin bu kadar gerisinde kalmadığını hatırlatması üzerine İspanyol teknik adam, ''Fenerbahçe, geçen sezonlarda bu kadar geride olmamış mıydı, bu konuyu, mayıs ayı geldiğinde sıralamaya bakar ve ona göre konuşuruz'' dedi.
     Luis Aragones, kendilerinin her maçı kazanmak istediklerini vurgulayarak, ''Rakip defans çok iyi oynadı. Güiza'ya yardımcı olmayı denedik, ancak olmadı. Özellikle 45 dakika oyuna iyi yayılamadık'' diyerek sözlerini tamamladı.
    
     -ANKARAGÜCÜ CEPHESİ-
    
     Ankaragücü Teknik Direktörü Ünal Karaman ise karşılaşma sonrasındaki açıklamasında, aldıkları puanın kendilerini sevindirdiğini kaydetti.
     ''Son zamanda sıkıntı çeken Ankaragücü'nden, ne istediğini bilen Ankaragücü'ne dönüş bizi sevindiriyor'' diyen Karaman, şöyle konuştu:
     ''90 dakika rakibe pozisyon vermedik. Ankaragücü'nün bir puan alması, geleneğin devam etmesi ve gelecek açısından önemliydi. Üç puan da olabilirdi, ama bir puan da bizi sevindirdi. Hiç kimsenin oyunculara kızma hakkı yok. Seyircimiz diğer maçlara oranla bize daha fazla destek verdi.''



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,984 µs