En Sıcak Konular

YAN YATAN KARAKÖY İSKELESİ BATTI

22 Kasım 2008 07:53 tsi
YAN YATAN KARAKÖY İSKELESİ BATTI Şiddetli lodos fırtınası nedeniyle hasar görerek yan yatan Karaköy İskelesi tamamen battı.

İSTANBUL - Şiddetli lodos fırtınası nedeniyle hasar görerek yan yatan Karaköy İskelesi tamamen battı. Dengeyi sağlayan 16 su tankından birinin hasar görmesi sonucu yan yatan yüzer iskelenin diğer tanklarında da hasar meydana geldi. İskeleyi karaya bağlayan çelik halatların da kopması sonucu Karaköy İskelesi ters dönerek sulara gömüldü. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy Vapur İskelesi'nin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi. Paksoy, İstanbul'un yaklaşık bir gündür ciddi lodosun etkisinde bulunduğunu hatırlatarak, İDO seferlerinin de bu lodostan ciddi manada etkilendiğini kaydedetti. Paksoy, saat 20.30 sıralarında, yüzen bir cisim olan Karaköy dubasının ön tarafında hafif meyil oluştuğunu belirtti. Bu haberi alır almaz, ilgili ekiplerin derhal olay yerine intikal ettiğini vurgulayan Paksoy, ''O an itibariyle Karaköy İskelemizde yolcu hareketi durduruldu. Her türlü yolcu güvenliği için seferler iptal edildi'' dedi. Hiçbir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili kriz masasının çalışmaya devam ettiğine işaret eden Paksoy, ''Bütün iskelelerimizde, gemilerimizde olduğu gibi, her türlü bakım ve onarım teknik manada gerçekleştirilmişti. Karaköy önemli bir iskelemiz. En azından seferleri aksatmamak adına yüzen yeni bir duba yapıp, buraya koymak için bütün ekibimiz seferber olmuş durumda. Yüzen duba konulup seferler yapılacak''dedi.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA FIRTINA

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan fırtına nedeniyle bazı araba vapuru seferleri iptal edildi.
Çanakkale Boğazı'nda zaman zaman hızı 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Kabatepe-Gökçeada,  Geyikli-Bozcaada ve Gelibolu-Lapseki arabalı vapur seferleri iptal edildi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli lodosun gece geç saatlere kadar artarak etkili olacağını, rüzgarın hızının zaman zaman 85 kilometreye kadar çıkmasının beklendiğini belirttiler.
Fırtınanın yarın sabahtan itibaren kuzeye doğru eseceğini ifade eden yetkililer, hafta başında ise rüzgarın poyraza dönüşerek etkisini azaltmasının beklendiğini bildirdiler.



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,102 µs