En Sıcak Konular

BABACAN:TARAFLAR ELLERİNİ ÇABUK TUTMALI

20 Kasım 2008 19:45 tsi
BABACAN:TARAFLAR ELLERİNİ ÇABUK TUTMALI Ali Babacan, Türkiye, Irak ve ABD'nin dün yaptığı üçlü komisyon toplantısının önemli ve verimli olduğunu, Irak'ın hem askeri makamları, hem de diğer ilgili devlet birimlerinin bundan sonra daha yoğun bir şekilde işin içinde olacaklarını bildirdi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye, Irak ve ABD'nin dün Bağdat'ta yaptığı üçlü komisyon toplantısının önemli ve verimli olduğunu, Irak'ın hem askeri makamları, hem de diğer ilgili devlet birimlerinin bundan sonraki çalışmalarda daha yoğun bir şekilde işin içinde olacağını bildirdi.
Babacan, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile düzenledikleri basın toplantısında, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan'ın gelecek hafta başında İstanbul'a yapacağı ziyarette hangi konuların görüşüleceğine ilişkin bir soru üzerine, "Diyalog sürecindeki amacımız tam normalizasyon. Ancak o noktaya ulaşmak için kuşkusuz karşılıklı adımlar atılması gerekiyor" dedi.
En son Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Moskova'da bir araya geldiklerini anımsatan Babacan, bu toplantının sonuçlarının olumlu olduğunu öğrendiklerini bildirdi. Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bölgede sorunların çözülmesi için yeni bir iklim var. Bu, önemli bir fırsat penceresi. Ancak bu fırsat penceresinin ben iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sık sık söylediğim gibi, pencereler açılır, ama zamanı gelir, kapanabilir de. Dolayısıyla bu fırsat penceresi açık iken, hem Ermenistan-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin, hem de Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin hızla normalleşmesi için tüm tarafların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini düşünüyorum."
ABD-Irak güvenlik anlaşması ve dün Bağdat'ta yapılan üçlü toplantıya ilişkin sorular üzerine ise Babacan, Ankara'da bulunan El Hekim ile bugün görüşeceğini ve bu konuların ele alınacağını söyledi. 
Babacan, Bağdat'ta dün yapılan toplantıyla ilgili olarak da, bu toplantıda PKK'nın bir terör örgütü olduğunun bir kez daha teyit edildiğini ve bu toplantıların yaklaşık iki ayda bir tekrarlanması, arada da alt komitelerle çalışmaların günlük bazda sürdürülmesi kararının alındığını belirtti.

"TÜRKİYE AB YOLUNDA"

Romanya Dışişleri Bakanı Comanescue da konuşmasında Türkiye'nin AB sürecine değinerek, "Türkiye AB yolundadır" diye konuştu.
Romanya'nın Türkiye'yi AB sürecinde desteklediğini ifade eden Comanescue, Türkiye'nin üyeliğinin sadece Türkiye açısından değil, AB açısından da katkı sağlayacağını ve bunun son derece önemli olacağını kaydetti. 



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,300 µs