En Sıcak Konular

Babacan-Bakoyanni ortak basın toplantısı

4 Aralık 2007 16:54 tsi
 Babacan-Bakoyanni ortak basın toplantısı Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, bölgede güvenliğin ve istikrarın hakim olması, ayrıca daha güçlü bir demokrasi için Türkiye'nin AB'ye üye olmasının şart olduğunu söyledi.

ATİNA - Gülsen Solaker - Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, bölgede güvenliğin ve istikrarın hakim olması, ayrıca daha güçlü bir demokrasi için Türkiye'nin AB'ye üye olmasının şart olduğunu söyledi.
Bakoyanni, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile yaptığı ortak basın toplantısında, ülkesinin ikili ilişkiler çerçevesinde karşılıklı çıkarlar yolunda sabırla yürüme karalılığında olduğunu belirtti.
İyi komşuluk ilişkilerine büyük önem verdiklerini ifade eden Bakoyanni, Türkiye'nin AB süreciyle birlikte yeni bir dönemin başladığını, bunun sadece Türk halkı için değil, ikili ilişkiler ve bütün bölge için yeni bir dönem anlamına geldiğini kaydetti.
Kıbrıs sorununun kalıcı ve adil çözümü için, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon temeline dayanmasının son derece önemli olduğunu belirten Bakoyanni, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin bu çerçevede değerlendirilmesi ve AB kriterleri bağlamında tam üyelik amacının gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Bakoyanni, "Bölgede güvenliğin ve istikrarın hakim olması, ayrıca daha da güçlü bir demokrasi için Türkiye'nin AB'ye üye olması şart" diye konuştu.

"ÖNLEMLER ORTAK İRADEMİZİN KANITI"

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye ile Yunanistan arasında açıklanmış olan 5 yeni güven artırıcı önlemin, iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletme yönündeki ortak iradenin kanıtı olduğunu söyledi.
Babacan, ziyaretin "sıcak ve yapıcı" bir ortamda geçtiğini  belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ziyaretimin temel hedefi, ülkelerimiz arasında mevcut dostluk ve işbirliği köprülerini güçlendirmek ve birlikte yeni köprüler inşa etmektir. Diyalog ve işbirliğini ilerletmek için iki tarafta da güçlü bir siyasi iradenin mevcut olduğunu memnuniyetle gözlemledim. Açıklanmış olan 5 yeni güven artırıcı önlem, süreci (ikili ilişkileri) ilerletme yönündeki ortak irademizin kanıtıdır."
Kıbrıs konusunun her iki ülkeyi ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin kapsamlı bir çözüme BM parametreleri çerçevesinde ulaşabilmek için elinden geleni şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağını bildirdi.



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,650 µs